Announcement

Collapse
No announcement yet.

specialisten in Nederland, BelgiŰ en Duitsland?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • specialisten in Nederland, BelgiŰ en Duitsland?

  Goede avond,

  ik loop sinds 2012 met nachtzweten en laatste tijd zijn ze super heftig - 3x per nacht. Ik werd tientallen keren op tbc getest (negatief). Sinds juli dit jaar kreeg ik veel pijn in mijn gewrichten en borst, nachtelijk spierkrampen in de kuit, jeuk (overal op het lichaam) en iets wat erg op erytrema nodosum leek. Afgelopen maand ging het verder niet goed met mijn ogen, ik kreeg kleine huidvleekjes en ik ben erg afgevallen. Ik heb sarco´dose bij de internist genoemd maar hij heeft deze optie genegeerd. Mijn huisarts vindt de klachten nog niet serieus (tja, het is toch geen tbc :-) ).

  Het duurt al maanden sinds ik naar de internist kon en daarom heb ik ook privÚ scans geregeld (MRI longen en bovenbuik). Deze scans waren goed maar ze sluiten sarco´dose nog niet uit. Mijn echocardiogram is ietje afwijkend.

  Ik ben op zoek naar de instellingen waar ze meer diagnostiek qua sarco´dose kunnen doen en ik heb informatie over Nieuwegein en Rotterdam gevonden. Ik moet natuurlijk doorverwezen worden en in de tussentijd ben ik op zoek naar de andere locaties, in BelgiŰ of Duitsland. Ik ben 30+ en omdat ik zo zwaak en licht laatste tijd ben geworden, wil ik natuurlijk zsm weten wat er aan de hand is.

  Hebben jullie meer informatie over andere klinieken of huisartsen in Amsterdam die met sarco´dose hebben te maken, dan hoor ik het heel graag.

  Alvast bedankt!


 • #2
  Kan de huisarts je niet door sturen naar een longarts. Of ben je daar al geweest. Misschien kan die je door sturen naar Nieuwegein. Sterkte met deze onzekerheid. Hoop dat je gauw iemand vindt die je wel serieus neemt. Groetjes

  Comment


  • #3
   Welkom SKA op het forum. Ook jij hebt al een hele weg bewandeld. Ik sluit mijzelf aan bij Bernadette en vraag om een second opinion (daar heb je recht op) en laat je doorverwijzen naar Nieuwegein (st antonius) of Rotterdam (Erasmus).

   In Amsterdam zelf ken ik geen arts met specialisatie Sarco´dose helaas.

   Als je vanuit Amsterdam naar BelgiŰ wilt, kom je terecht bij de het Universitair Zieken Leuven en vraag dan naar het team van Prof Dr Wuyts

   In DLD weet ik zo even geen arts/ziekenhuis.
   Never Surrender

   Comment


   • #4
    Hallo SKA,
    Volgens de website van UZ Gent zijn er daar ook 2 sarcoidose -specialisten. Tot op heden heb ik ze nog niet gesproken of gezien, daar ik in het Jan Palfijn bij dr. Elinck loop.
    Wie weet is het wat voor je ?

    Groetjes,

    Bas

    Comment


    • #5
     Kunnen jullie aangeven wat het verschil is met een "gewone" longarts een sarco´dose specialist? Ik heb sinds ruim een jaar de diagnose na al jaren moe te zijn. Ik ben het 1e jaar elke 3 mnd voor controle geweest met afwisselend een longfoto, bloedonderzoek, longfunctietest en een keer geen onderzoek. Nu mag ik half maart weer en dan gaan we de longfunctie weer testen. Op zich een aardige arts en zegt dat er niet veel aan te doen is. Ik ben er ook achter gekomen dat ik astma heb door deze testen, in combinatie met de hooikoorts klachten die ik al jaren heb. Op zich heb ik wel het idee dat de longarts mij in de gaten houdt, maar je vraagt het je toch af!

     Comment


     • #6
      Goedenavond Marian,

      Gelukkig is het zo dat artsen zich steeds meer gaan specialiseren. Vroeger deed een longarts echt alles behandelen wat met longen te maken heeft. Nu zie je steeds meer longartsen (in dit geval) zich focussen op een paar gebieden ipv heel breed aktief te zijn.

      Dat kan eigenlijk ook niet anders vanwege de medische ontwikkelingen en onderzoeken. Een arts kan simpelweg niet meer zichzelf in 8 stukjes verdelen, want dan zouden ze zich niet meer bezig kunnen houden met patiŰnten.

      Een 'sarco´dose specialist' is dus niets meer of minder dan een longarts met aandachtsgebied sarco´dose. Daarnaast heeft hij/zij nog andere aandachtsgebieden maar Sarco is er daar 1 van.

      Gelukkig is het bewustzijn omtrent Sarco´dose bij artsen nog steeds aan het groeien en zijn er inmiddels in NL een aantal Sarco expertise centra die gevestigd zijn in ziekenhuizen door het land.
      Never Surrender

      Comment


      • #7
       als het goed is, dan kijkt een sarco´dose specialist breder dan alleen de longen. Sarco´dose kan namelijk overal in je lichaam ontstekingen geven, en met alleen maar longonderzoeken kom je daar niet achter.
       Maar let op, want ik zeg: als het goed is. Ik ben een heel aantal jaren onder behandeling geweest bij de longarts die gespecialiseerd is in sarco, en hoewel die het in het begin prima deed met een paar keer een petscan, was dat na een jaar over, en kreeg ik alleen maar longonderzoeken. En NOTA BENE ik heb geen sarco in de longen.

       Comment


       • #8
        Hermione heeft een goed punt. Ook al zijn 'sarco´dose specialisten' over het algemeen longartsen, zij kijken wel verder naar andere delen van het lichaam en indien nodig, verwijzen zij je dan door naar een collega arts.

        Daarom is het als patient prettig, om bij een Sarco centrum onder behandeling te staan. Daar zit vaak een multidisciplinair team waardoor de lijntjes naar elkaar vele malen korter zijn.
        Never Surrender

        Comment

        Verwerken...
        X