Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bloedonderzoek Mycobacterie Avium Paratuberculose (MAP)

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Bloedonderzoek Mycobacterie Avium Paratuberculose (MAP)

  Beste ge´nteresseerden,

  Sinds een aantal jaren wordt er bij wetenschappelijke onderzoeken naar mogelijke triggers van Sarco´dose, ook gekeken naar bacteriŰn en virussen. Goede voorbeelden hiervan zijn de CLEAR studie van Dr. Drake in de Verenigde Staten en recentelijk de IGRASAR studie van Dr. Veltkamp in Nederland.

  Omdat sarco´dose een auto immuunziekte is, hou ik persoonlijk ook de ontwikkelingen bij van andere auto immuunziekten. Zoals jullie wellicht weten is de Ziekte van Crohn er een van. Bij deze laatste, bestaat er al geruime tijd een groep mensen waaronder een farmaceutisch bedrijf (Red Hill), artsen en patiŰnten, die van mening zijn dat de Mycobacterie Avium Paratuberculose (MAP) een mogelijke trigger kan zijn.

  Deze bacterie veroorzaakt in vee zoals bijvoorbeeld geiten en koeien de ziekte van Johne, welke geclassificeerd wordt als een chronische ontstekingsziekte bij deze dieren.

  Een aantal onderzoekers zijn met de gedachte "bestaat de mogelijkheid dat deze bacterie ook in mensen voorkomt en mogelijk auto immuunziekten triggert" studies begonnen en daaruit kwamen volgens hun zeggen interessante resultaten.

  Er zijn daarop bloedtesten ontwikkeld om MAP aan te tonen in menselijk bloed maar die zijn zeer beperkt toegankelijk, omdat de tests inmiddels in een gesloten trial zitten, of dat de laboratoria die deze test uitvoeren, aan de andere kant van de wereld gevestigd zijn en waarvan de kosten niet vergoed worden.

  Nu heb ik na veel gelezen te hebben de stoute schoenen aangetrokken en na de publicatie van de zeer interessante studie van Dr Branko Celler (link onder deze post), besloten mijn bloed laten onderzoeken door Otakaro Pathways in Nieuw Zeeland, welke op dit moment bij mijn weten, het enige lab is wat zich beschikbaar stelt om bloed te testen van patiŰnten, die niet deelnemen aan een clinical trial inzake de MAP bacterie.

  Vanaf moment van ontvangst duurt het ongeveer 30 dagen voordat Otakaro Pathways met een resultaat komt maar dan is er wel alle tijd genomen om het bloed goed te onderzoeken.

  Ik heb inmiddels veel contact gehad met John Aitken, de eigenaar van dit lab en ik heb iig vertrouwen in zijn kunnen en ben dan ook benieuwd naar mijn uitslag. Uiteraard zal ik die delen met jullie.

  Omdat Otakaro Pathways niet gesubsidieerd is door de overheid of op dit moment met bedrijven of universiteiten samenwerkt, moeten de kosten van deze test helaas betaald worden door de patiŰnt zelf. Naast de kosten voor het onderzoek zelf, zijn er natuurlijk de verzendkosten en wat mogelijk kleine aanvullende kosten.

  Normaal gesproken kost deze test 250 euro maar ik heb in overleg met John, voor leden van dit forum een korting weten te realiseren. De kosten bedragen nu nog maar 190 euro en dat vind ik een mooi gebaar.

  Ik verdien er zelf niets mee en de reden waarom ik korting gevraagd heb voor ons allen aan John is namelijk, hoe meer mensen met Sarco´dose zich laten testen, des te beter beeld er ontstaat.

  Het kan best zijn dat er totaal geen enkele vooruitgang wordt geboekt maar voor hetzelfde geldt, vind men iets waarmee ge´nteresseerde onderzoekers verder kunnen. Alle beetjes helpen!

  Ik heb een stappenplan gemaakt, mocht je interesse hebben om jouw bloed ook te laten onderzoeken. Dit stappenplan kun je terugvinden in het sticky bericht "instructies MAP test" in het gedeelte "ons cafÚ" wat enkel toegankelijk is voor leden, zodat bepaalde informatie is afgeschermd.

  Als er aanvullende vragen etc zijn hoor ik het graag.

  Hartelijke groet,

  Joachim

  http://www.mattioli1885journals.com/...icle/view/6769

  https://www.otakaropathways.co.nz/

  https://www.redhillbio.com/RHB-104

  http://www.crohnsmapvaccine.com/
  Laatst gewijzigd door Joachim; 12-12-2018, 20:55.
  Never Surrender
Verwerken...
X