Announcement

Collapse
No announcement yet.

Enchinaforce: supermiddel

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Enchinaforce: supermiddel

  Heeeel stom misschien, maar bij mij werkt het echt. Ik heb hierdoor mijn longontstekingen goed in de hand! Hoe? Iedere morgen in mijn fruitsmoothie of fruitsapje 20 druppeltjes EF en dat het hele jaar door. Iedereen om me heen vallen om door griep en verkoudheid en Devorah 'huppelt' zonder problemen er tussendoor. Ik doe dit nu al een jaar!

  Wie heeft dit ook ontdekt en heeft hier slechte of goede ervaringen mee?

 • #2
  Nee, en al zeker niet nu ik weet wat ik heb! Ik heb nu sinds een klein half jaar een diagnose, en behandeling. En ik kreeg zowel van de reumatologe als van de longarts uitgelegd, dat bij sarco´dose je weerstand op hol is geslagen, en dat de medicijnen die proberen omlßßg te brengen.
  Echinaforce en allerlei vitamines proberen die juist omhoog te krijgen, en dat werkt dan tegengesteld aan medicijnen zoals prednison en methotrexaat e.d.

  Comment


  • #3
   Wat bij mij wel anders is als bij jouw verhaal: ik was Řberhaupt al een jaar of 5/6 nooit ziek of verkouden, en mijn longen houden zich nog heel redelijk. De ontstekingen zitten bij mij in lymfeklieren, spieren, pezen en w.s. gewrichten.

   Comment


   • #4
    Hier nog eentje die niet zonder haar enchinaforce kan. Mijn man en ik slikken het al jaren en zijn maar heel weinig verkouden. We hebben het een keer in het voorjaar proberen te stoppen, werden prompt zo verkouden. Slikken het nu heel het jaar door.

    Het kan zijn dat het tegengesteld werkt aan medicijnen als mtx, maar bij mij dus echt niet. Slik al jaren mtx en echinaforce samen.

    Koop mijn echinaforce bij de Hema als hij in de reclame is. Werkt dus net zo goed als het echte merk.

    Groetjes, Bernadette

    Comment


    • #5
     Wat een goede tip van de Hema! Is het ook in druppelvorm?

     Comment


     • #6
      Nee, volgens mij niet. Ik heb altijd tabletjes.

      Comment


      • #7
       Ik gebruik ook regelmatig enchinaforce van dr vogel. Deze zijn er ook in druppels. Wanneer ik iets mankeer gebruik ik altijd druppels omdat ik vind dat dit beter helpt anders gebruik ik de tabletten.

       Comment


       • #8
        Wij hebben altijd EF druppels in huis voor mijn man en dochter. Zij zijn het hele jaar verkouden en geloven heilig in EF. Ik niet. Ben bijna nooit verkouden (behalve nu dan een beetje) en gebruik het niet. En volgens mij werkt het ook niet als ik die twee hier zo zie.
        Ben niet gek, heb Sarcoidose.

        Comment


        • #9
         Wij hebben het ook altijd in huis, maar nemen het kortdurend in. Want ik heb van de hom. arts begrepen dat het niet goed is om het continue te slikken. Op wiki staat zelfs dat er bij langdurig gebruik leverschade kan optreden!
         Bij opkomende verkoudheid neem ik 3 x daags 50 druppels in, hoge dosering dus. Tezamen met een hoge dosering Vitamine C, langzame afgifte en ik slik dagelijks een tablet magnesium/calcium/zink.
         Ik heb al jaren geen griep gehad.
         Maar je kunt het ook uitwendig gebruiken, als je tenminste een hogere pijndrempel hebt. Druppel het in een wondje dat dreigt te gaan ontsteken, het is ff doorbijten, maar het werkt fantastisch. Je kunt daarvoor ook Calendula, al dan niet verdund nemen, dat is milder.

         Comment


         • #10
          We hoeven ons geen zorgen te maken. Apotheek gaf aan dat het geen punt is om lekker iedere dag je druppeltjes te nemen. Ze had nog nooit gehoord dat je lever ervan kan beschadigen. Wel met een overdosis paracetamol ;-)

          Comment

          Verwerken...
          X