Announcement

Collapse
No announcement yet.

Humira

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Humira

  www.humira.nl
  Never Surrender

 • #2
  humira regina1970

  hoi hoi
  ik heb een vraag wie van jullie is bekend met het medicijn humira?
  ikzelf spuit al langer dan een jaar een maal in de week een dosis van 40 mg
  en dit willen ze nu gaan verhogen naar twee x de week
  vroeg me af of meerdere mensen hier humira gebruiken en hoe vaak en natuurlijk of ze er baat bij hebben

  groetjes en tot horens regina1070

  Comment


  • #3
   Humira spuit!

   Hi ik ben Suzie(silly) en ben 35 jaar ik gebruik sinds 2 jaar de Humira spuiten.Bij mij zelf is mijn sarco begonnen in mijn ogen,ik zag in een week
   tijd nog maar 30%...en gewoon auto rijden en alles....
   Tja..
   Het duurde niet lang voor ze aan sarco dachten omdat ik toevallig bij de oogarts van het sarco-team in Maastricht terecht kwam.

   De connectie was snel gelegt en ik was een van de eerste die de humira spuiten is gaan gebruiken via de oogarts.Ook ben ik onder behandeling geweest bij Prof.Dr.Drent een schat van een vrouw echt een menselijke dokter!

   In de praktijk houdt het spuiten in dat je 1 of 2 keer per week jezelf een subcutane (in de huid) injectie geeft.Er zit 40mg in de spuit en het is heel duidelijk te zien en te horen dat hij leeg loopt(spuit) in je huid, en
   geloof me je voelt het ook!

   Bij mij werkte hij in 2 weken, met mijn ogen was dat heel makkelijk te controleren want ik kon weer wat beter zien.Nu is mijn zicht ongeveer 80%, de rest van mijn ogen is definitief beschadigd en niet meer te corrigeren.

   In eerste instantie heb ik de Humira gebruikt in combinatie met MTX met foliumzuur dat was voor mij vreselijk.Haaruitval,gewichtstoename en me ongelooflijk depri en slecht voelen.Ik ben toen op eigen vraag terug gegaan naar de Prednisolon.De MTX en prednisolon gebruikte ik erbij omdat ze bang waren dat je lichaam antistoffen aan gaat maken tegen de spuit.
   Afgelopen december kreeg ik een fijne brief waarin uitgelegd werd dat in verder onderzoek gebleken was dat het gebruik van MTX of prednisolon geen invloed had op evt antistoffen.
   Ik kon gaan afbouwen en stoppen.!! YES!!

   Nu gebruik ik 1 keer per week een spuit, het gaat prima.Ik zie er altijd wel tegenop omdat het behoorlijk pijnlijk is die dingen te zetten maar ja dan ben je er wel vanaf voor een hele week in mijn geval!

   Stoppen of minderen is trouwens GEEN optie als je stopt met spuiten maakt je lichaam anti-stoffen aan en dan verminderd de werking als je ooit weer opnieuw zou moeten starten!

   Het word vergoed door het ziekenfonds en word door Apotheekzorg aan huis gebracht op afspraak. De spuiten bewaar je in de koelkast en je legt ze "uit"een kwartier voordat je gaat spuiten zodat ze op kamer temperatuur zijn.


   Volgens mij heb ik zo'n beetje alles uitgelegd..als je nog wat wilt weten..ik kijk hier geregeld op of stuur een mailtje!

   Groetjes Suzie:p:p

   Comment


   • #4
    Hoi,

    Mooi Suzie, dat het jou zo helpt!
    Ik heb al vaker gehoord dat het heel goed helpt tegen de vermoeidheid en mensen er echt van opknappen.

    Wel nog even een aanvulling: Humira mag niet worden voorgeschreven door longarts, enkel door oogarts (dan wordt het ook vergoed).
    Ik weet dit omdat 'n poos geleden Prof.Drent (longarts AZM) mij naar Dr. Erckens (oogarts AZM) heeft gestuurd met de vraag of ik een "Humira-kandidaat" was.
    Het klinkt raar, maar HELAAS waren mijn ogen kerngezond.
    Het was eigenlijk de bedoeling een klein beetje Sarco-achtige afwijking te vinden, zodat de verstrekking van Humira gerechtvaardigd zou zijn, maar dat was dus niet het geval.
    Als 2e keus zijn we daarop het Ritalin-experiment gestart.

    groetjes,
    Annelies
    Laatst gewijzigd door Annelies; 05-04-2011, 21:51.
    May the world be gentle under your feet...

    Comment


    • #5
     Humira

     Hi Annelies,

     Echt waar?Dat wist ik niet.Vandaar natuurlijk al die berichten van mensen die het niet vergoed kregen of met veel moeite. Dr Erkens is ook mijn oogarts,
     hij is heel leuk.Net mister Bean hahaha

     Heb je wel baat verder bij je nieuwe medicijnen?

     Groetjes Suzie

     Comment


     • #6
      Hoi Suzie,

      Ik ben net als jij heeeeeel tevreden over al mijn artsen in het AZM.
      Op de eerste plaats natuurlijk Prof.Drent, maar ik heb ook 'n geweldige Neuroloog (Dr.Bakkers). Dat is toch boffen hoor, daar we daar terecht gekomen zijn.
      Pfffff...als ik hier lees hoe vervelend het vaak is als het niet "klikt" met je artsen, of (nog veel erger!) als ze niets van Sarco afweten!

      Origineel geplaatst door Suzie
      Heb je wel baat verder bij je nieuwe medicijnen?
      Jaaaahaaaaaa! Tot nu toe (heb ze pas 2 weken...) helemaal geweldig! :)
      Kijk maaar even in dit draadje

      groetjes,
      Annelies
      May the world be gentle under your feet...

      Comment


      • #7
       Klinkt goed, Suzie. Fijn dat je van die andere rotzooi afmocht! Heb je nu nog last van bijwerkingen? Is er sprake van lange termijn bijwerkingen?

       Comment


       • #8
        Hi Petrarca,

        Eigenlijk geen bijwerkingen behalve een enkele keer een blauwe plek van het spuiten en wat harde stukken in mijn buik van de prikplekken..maar ja!

        De lange termijn bijwerkingen weten ze "nog"niet, heb wel pas weer een hele lange lijst in moeten vullen van een onderzoek voor die kwalen te onderzoeken die later pas zich uiten.

        Wel hoor ik veel van mensen die ook last hebben van dunne vezelneuropathie dat die ook vaak gebaat zijn bij de Humira..Misschien ook een idee??

        Ik ben in elk geval blij dat de Prednisolon weg is...en de eerste 10 kilo ook..hahaha

        Allemaal succes!!En dat van die Ritalin ga ik ook eens navragen...?!
        Laatst gewijzigd door silly; 06-04-2011, 14:14.

        Comment


        • #9
         humira

         Hoi allemaal,
         Ik gebruik nu zo'n 1,5 maand humira.
         Ik had in het begin al het idee dat mijn haar wat meer uit viel als anders,maar nu word het toch echt serieus erg.
         Heeft iemand hier ervaring mee kan het van de humira komen en is er wat tegen te doen???Ik heb al niet zo'm dik haar dus fijn is anders....:crying:
         Gr Renate
         als de moed je in de schoenen zakt,ga dan op je kop staan.

         Comment


         • #10
          Hoi Bianca,

          mijn dochter heeft de ziekte van Crohn en ligt daar regelmatig voor in het ziekenhuis. Krijgt dan elke keer morfine voor de pijn. Is daar echt niet verslaafd aan geraakt. Zodra de pijn weer wat minder wordt, kan ze goed zonder morfine.
          stive

          Comment


          • #11
           Origineel geplaatst door angleblue63 View Post
           Hoi Bianca,

           mijn dochter heeft de ziekte van Crohn en ligt daar regelmatig voor in het ziekenhuis. Krijgt dan elke keer morfine voor de pijn. Is daar echt niet verslaafd aan geraakt. Zodra de pijn weer wat minder wordt, kan ze goed zonder morfine.
           Hoi Stive,

           heeft jouw dochter ook de ziekte van Crohn. Het stukje wat jij schrijft, lijkt wel heel erg op het stukje wat ik heb geschreven over mijn dochter. Zou erg toevallig zijn.

           Groetjes, Bernadette

           Comment


           • #12
            Sinds een half jaar spuit ik zelf Humira en volgens de recente bloeduitslagen is de verslechtering afgeremd. Ik moet nog wel door blijven gaan aangezien het nog niet 100% zeker is. Hopelijk zet de remstand :) zich door!
            Never Surrender

            Comment


            • #13
             Duim voor je dat de verbetering door zet. Bestaat er een kans dat je op een gegeven moment helemaal mag stoppen Joachim? Zou perfect zijn. Ik heb ook al drie keer geprobeerd om mijn Remicade te stoppen of te verlagen. Elke keer mislukt. Groetjes

             Comment


             • #14
              Dank voor je bericht Bernadette. Dit was pure noodzaak vanwege de verslechtering. Of ik ooit mag stoppen weet ik niet. Prof Dr Drent heeft iig gezegd dat ik voorlopig nog moet doorgaan. Remicade heb ik ook geprobeerd maar daar werd ik doodziek van. Hebben ze bij jou ooit Humira overwogen?
              Never Surrender

              Comment


              • #15
               Hoi Joachim, je loopt dus ook al in Nieuwegein. Mijn longarts bevalt mij daar erg goed. En natuurlijk ook mijn Remicade. Mijn longarts wil de Humira achter de hand houden voor het geval dat ik problemen krijg met mijn Remicade. Reageer daar nu nog heel goed op.

               Groetjes en een fijn weekend

               Comment

               Verwerken...
               X