Announcement

Collapse
No announcement yet.

Humira

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Joachim
  heeft een onderwerp aangemaakt Humira

  Humira

  www.humira.nl

 • Joachim
  replied
  Maddy, vraag ook even bij je Gemeente na ivm je zorgverzekering. Ik meen (maar dit is per gemeente verschillend) dat er ook speciale regelingen zijn op gemeentelijk niveau mbt zorgverzekering.

  Leave a comment:


 • Bernadette
  replied
  Maddy je kunt het altijd wel aanvragen bij je zorgverzekering. Er bestaan nog speciale potjes die ook gebruikt kunnen worden. Hoe ze precies heten weet ik niet. Misschien eerst een verklaring vragen in Nieuwegein over het gebruik van je Remicade. Althans ik neem aan dat je daar mee gaat beginnen. Ze hebben daar meer vragen gehad over reiskostenvergoeding.

  Groetjes

  Leave a comment:


 • maddizon
  replied
  het gaat toch altijd over geld, vergoedingen etc...als je een dagopname berekend elke maand, voor infuus remicade vraag ik me af wat duurder is ??
  maar goed humira is in nieuwegein geen onderwerp, idd alleen remicade

  Bernadette helaas heb ik geen aanvullende verzekering ben alleen basis verzekerd,
  ik kan dat financieel niet rond breien, zal nog wat gaan worden voor het volgend jaar
  afwachten weer.

  gr Maddy

  Leave a comment:


 • Bernadette
  replied
  Klop helemaal dat ze in Nieuwegein beginnen met Remicade. Gaan pas over op Humira als de Remicade niet meer werkt. Humira hoeft niet altijd elke week gespoten worden. Mijn dochter spoot om de week.

  Maddy ik heb taxi via de zorgverzekering. Wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Ik weet dat VGZ het niet in de verzekering heeft zitten. Maar andere weer wel zoals het IAK. Ik moet die elke jaar opnieuw aanvragen met een verklaring van de huisarts.

  Groetjes, Bernadette

  Leave a comment:


 • maddizon
  replied
  Toen ik dat aan dezelfde longarts vroeg Bernadette, vertelde hij mij dat ze in N'gein eenmaal voor remicade hebben gekozen,
  ik denk persoonlijk dat het te maken heeft met de vergoedingen voor medicatie, humira heeft toch een duurder prijskaartje,
  omdat het elke week wordt gebruikt.

  die taxi Bernadette, is die van de regiotaxi ? of heb je die van de zorgverzekering ? moet je die aanvragen dan ?

  gr Maddy

  Leave a comment:


 • Bernadette
  replied
  Nee hebben ze het nooit over gehad. Mijn dochter heeft het jaren gespoten totdat ze er anti stoffen tegen ging maken. Moest er meteen mee stoppen. Mijn longarts heeft mij wel verteld dat hij pas over gaat op humira als ik niet meer tegen Remicade kan of er niet meer goed op reageer.

  Leave a comment:


 • Joachim
  replied
  Dank voor de heldere uitleg Bernadette. Wellicht schept dat wat licht voor Maddy :)

  Ik slik geen mtx oid naast de Humira. Gelukkig nog geen allergische reactie anders dan constant verkouden en oppassen met sociale contacten. Ik vraag meestal even of er iemand is die griep heeft etc.

  Hebben ze bij jou ooit Humira overwogen Bernadette?

  Leave a comment:


 • Bernadette
  replied
  Ik heb het ook ooit gevraagd. Bij Remicade kunnen ze de patiŰnt beter in de gaten houden werd toen verteld. Pas als blijkt dat je niet tegen Remicade kunt gaan ze in Nieuwegein pas over naar humira.

  Joachim slik jij ook mtx naast je humira. Werd mij door de longarts gegeven om anti stoffen tegen te gaan. Mijn dochter heeft jaren humira gespoten zonder mtx. Is nu wel moeten stoppen vanwege de allergische reactie. Zijn heeft het ook pas gekregen van de mdl nadat ze allergisch reageerde op Remicade.

  Maddy sterkte bij je beslissing. Ik ga met een taxi naar Nieuwegein. De totale tijd die ik kwijt ben valt erg mee. Afgelopen vrijdag werd ik om zeven uur opgehaald. Om een uur was ik weer tijd. Reistijd voor mij is een uur.

  Leave a comment:


 • Joachim
  replied
  Kijk en dat vind ik nou zo belachelijk hier in NL dat ee bij het gros van de ziekenhuizen geen duidelijk overleg is met de patient, over waarom er bepaalde medicatie gegeven wordt terwijl er vergelijkbare bechikbaar zijn.

  ik hoop oprecht dat de remicade jou gaat helpen en dat de reistijd etc mee gaat vallen voor je.

  Leave a comment:


 • maddizon
  replied
  ja ik vroeg waarom geen humira, daar werd kort en bondig op geantwoord hier geven we remicade.

  ik zie zo op tegen elke maand dat heen en weer gereis, maar we zijn nog niet begonnen dus wie weet wat er nog gebeurt.

  gr Maddy

  Leave a comment:


 • Joachim
  replied
  Goede vraag . Waarom men soms kiest voor remicade en anders humira geen idee.

  Remicade is gemaakt met een dierlijk eiwit en humira met een menselijk eiwit dus ik zou als 'leek' zeggen geef humira aan iedereen, vanwege de vergrote kans op het ontwikkelen van anti stoffen bij remicade

  wellicht weet iemand anders dit?

  Ik weet wel dat humira over het algemeen per injectie 40 mg is en daarmee goedkoper dan remicade maar remicade (bij mij destijds) een maandelijkse infuus en nu spuit ik iedere week humira.

  Humira vind ik persoonlijk veeeeeeeel fijner. Ik hoef niet naar het ziekenhuis voor een dag en zet de spuit op het moment dat ik mijzelf die dag goed voel.

  geen haast en geen druk dus. Plus de kans dat ik anti stoffen ontwikkel is kleiner en dat vind ik ook een fijne gedachte.

  volgens mij vergoed het ziekenhuis het maar dat weet ik niet zeker. Ik weet alleen dat ik het niet hoef te betalen en met mij velen niet.

  heb je nog nagevraagd waarom humira geen optie voor je was?

  Leave a comment:


 • maddizon
  replied
  Hoi Joachim,

  Hopelijk gaat de remstand door voor je, fingers cross

  Wat ik me afvraag ? de remicade moet je aan infuus en kost je een dag per maand, toen ik vroeg als Humira ook een optie was werd het meteen weg gewuifd ?
  Nu heb ik me eens verdiep 50 ml of 100 ml humira is net zo duur als remicade, waarom kiezen ze dan niet meteen voor humira ?

  Joachim betaalt Nieuwegein humira voor jouw ? of je ziektekostenverzekering ?

  gr maddy

  Leave a comment:


 • Bernadette
  replied
  Hoi Joachim, je loopt dus ook al in Nieuwegein. Mijn longarts bevalt mij daar erg goed. En natuurlijk ook mijn Remicade. Mijn longarts wil de Humira achter de hand houden voor het geval dat ik problemen krijg met mijn Remicade. Reageer daar nu nog heel goed op.

  Groetjes en een fijn weekend

  Leave a comment:


 • Joachim
  replied
  Dank voor je bericht Bernadette. Dit was pure noodzaak vanwege de verslechtering. Of ik ooit mag stoppen weet ik niet. Prof Dr Drent heeft iig gezegd dat ik voorlopig nog moet doorgaan. Remicade heb ik ook geprobeerd maar daar werd ik doodziek van. Hebben ze bij jou ooit Humira overwogen?

  Leave a comment:

Verwerken...
X