Announcement

Collapse
No announcement yet.

SarcoÔdose patiŽnten gezocht voor Leidse studie naar nieuw pijngeneesmiddel ARA 290

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • SarcoÔdose patiŽnten gezocht voor Leidse studie naar nieuw pijngeneesmiddel ARA 290

  Op verzoek van dr. van Velzen en het LUMC onderstaand bericht. Een beroep op ons allemaal om een steentje bij te dragen :)

  ----------------------------
  Wij zoeken patiŽnten met sarcoÔdose en neuropathische pijn (als gevolg van dunne vezel neuropathie) die mee willen doen aan de DOSARA studie in het LUMC (Leiden).

  In deze studie wordt het geneesmiddel ARA 290 of placebo toegediend bij sarcoÔdose patiŽnten met neuropathische pijn. Het middel is bedoeld om de pijn te verminderen en de symptomen van neuropathie tegen te gaan. Het middel dient u zichzelf thuis toe door middel van onderhuidse prikjes (vergelijkbaar met insuline injecties). ARA 290 kent op het moment geen duidelijke bijwerkingen.

  Er worden tijdens de studie verschillende testen afgenomen waaronder: bloedafname, hartfilmpjes, ogenfoto’s, huidbiopten, gevoelstestjes, en vragenlijsten over uw gezondheid en uw pijn. De behandeling duurt 1 maand en daarna volgen we u nog 3 maanden. We verwachten u 5 keer in het ziekenhuis in Leiden. Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u uw reiskosten en een kleine vergoeding.

  Om mee te kunnen doen, moet u aan een aantal criteria voldoen, die de onderzoekers met u in verder detail kunnen bespreken. In het kort de belangrijkste criteria: bekende diagnose sarcoÔdose, bekende diagnose dunne vezel neuropathie, dagelijkse gemiddelde pijnscore van 4 of hoger (op een schaal van 0-10, en ondanks evt medicatie), 18-70 jaar oud, BMI < 40, geen kanker in het verleden, geen ernstige allergieŽn, geen gebruik van EPO of TNFa remmers (zoals Remicade of Humira), geen probleem met het toedienen van injecties.
  Laatst gewijzigd door Joachim; 04-11-2014, 17:51.
  Never Surrender

 • #2
  Beste mensen, ik heb voor de 2e keer meegedaan. De eerste keer had ik placebo. Wat ik nu gehad heb weet ik nog niet,maar ik voelde me GOED!!!
  Ze zoeken nog steeds proefpersonen dus.......

  Comment


  • #3
   Inmiddels heeft de ARA290 studie voldoende deelnemers. Aanmelden is niet meer mogelijk. De onderzoekers bedanken allen die zich hebben aangemeld.
   Laatst gewijzigd door Joachim; 04-11-2014, 17:59.
   Never Surrender

   Comment

   Verwerken...
   X