Announcement

Collapse
No announcement yet.

maag en darmbacterien, een mogelijke oorzaak van auto immuunziekten

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • maag en darmbacterien, een mogelijke oorzaak van auto immuunziekten

  Talrijke risicofactoren worden geacht bij te dragen aan de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, en nieuw onderzoek is gericht op de rol van bacteriŽn in het maagdarmkanaal en andere stressgerelateerde chemische signalen, die ontstekingen in het centrale konden zenuwstelsel stimuleren en immuunstimulerende cytokinen.( Een cytokine is een molecuul die een rol speelt in de immuunafweer ) en bepaalde receptoren activeert.

  Twee uitgebreide review artikelen zijn onderdeel van een focus op " Cytokines in ontstekingsprocessen en immuniteit "in een speciaal nummer van Journal of Interferon & Cytokine Research ( JICR ).

  [IMG]file:///C:/Users/mamegub/AppData/Loc...p_image001.gif[/IMG]
  Kiel Telesford en Lloyd Kasper, Geisel School of Medicine aan de Dartmouth University (Libanon, NH) en Javier Ochoa-Reparaz, Universiteit van CaliforniŽ-Santa Barbara, beschrijven de drie belangrijkste kenmerken van de darm microbioom (Micro organisme in de darm) gerelateerd aan de celactiviteit van het immuunsysteem en productie van cytokine, die relevant kan zijn om gevoeligheid voor en behandeling van relevante auto-immuunziekten zoals multiple sclerose .

  In het artikel " Gut Commensalism(,een interactie tussen twee organismen, waarbij het ene voordeel heeft en het ander niet beÔnvloed is), cytokinen, en centraal zenuwstelsel Demyelinisatie , " constateren de auteurs dat ons begrip van de biologie van de darm microbioom en het immuunregulerende potentieel van bacteriŽn en parasieten in de darm nog in de kinderschoenen staat..

  In het artikel ' interferonen, signaaloverdracht, en het centrale zenuwstelsel , verkennen "Shreeram Nallar en Dhan Kalvakolanu, Universiteit van Maryland School of Medicine, Baltimore, de laatste onderzoeksresultaten in detail , die wijzen op de rol van cytokines, en in het bijzonder interferonen , die bijdragen aan de ontwikkeling van ziekten van het centrale zenuwstelsel.

  De auteurs bespreken de mogelijke gevolgen van hetzij een overmaat of gebrek aan interferonen, de inflammatoire effecten van cytokines en nieuwe therapeutische strategieŽn onderzoek.
  "De communicatie tussen de microbiŽle gemeenschap in de darm en het immuunsysteem van de gastheer blijkt opmerkelijk complex te zijn en is waarschijnlijk van invloed op vele aspecten van zowel de gezondheid en ziekte", zegt Editor-in-Chief Thomas A. Hamilton, PhD, voorzitter, Afdeling Immunologie, Cleveland Clinic Foundation, Ohio.

  Bron: http://medicalxpress.com/news/2014-0...utoimmune.html

  Met dank aan Bianc voor de vertaling
  Never Surrender
Verwerken...
X