Announcement

Collapse
No announcement yet.

Landelijk onderzoek Sarcoidose en sport / beweging

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Landelijk onderzoek Sarcoidose en sport / beweging

  Beste allemaal, ik doe sinds 1 maand mee met een landelijk onderzoek om te onderzoeken of mensen met Sarco´dose, baat hebben bij het dragen van een activity tracker. De ene groep deelnemers krijgt geen begeleiding en de andere groep, staat onder controle van fysiotherapeuten.

  Wat ik tot nu toe heb gemerkt is dat ik goed inzicht krijg in dagelijkse activiteiten. Dit helpt mij in ieder geval gemotiveerder bezig te zijn met mijn oefeningen.

  Zijn er nog meer mensen hier die meedoen?
  Never Surrender

 • #2
  Nee, maar het lijkt mij wel erg interessant. Houd je ons op de hoogte Joachim

  Comment


  • #3
   even een update hoe het gaat :) tot nu toe.

   De begeleiding (ondanks dat deze per telefoon/mail gaat) is prima en erg prettig. Ook het inzicht wat je allemaal doet op een dag, is ideaal te noemen.

   Over een paar weken loopt mijn deelname af aan dit onderzoek. Het gaat dan nog wel door. Ik weet iig zeker dat ik gebruik ga blijven maken van een activity tracker.
   Never Surrender

   Comment


   • #4
    Inmiddels is voor mij het onderzoek afgerond. Een verbetering in spierkracht in mijn benen is het resultaat. Uiteraard behaald binnen mijn eigen kunnen maar wat een opluchting. Begeleiding was super! Nu volhouden :)
    Never Surrender

    Comment


    • #5
     Goed om te horen.

     Comment


     • #6
      Ik heb het traject van Bert Strookappe vanaf het begin meegemaakt, en doe dit nog steeds na afronding van het project. Ik heb mijn door hem verstrekte Fitbit inmiddels vervangen door een Fitbit Ionic, een smartwatch met nog meer inzicht in slaapgedrag, en nauwkeuriger metingen. Voor mij een onmisbaar tooltje geworden; het helpt mij motiveren om net dat beetje meer te doen.
      Mijn belachelijk slechte conditie blijft hiermee op peil, en helpt mij met het volhouden van een gebalanceerd eet- en bewegingspatroon. Ik ben er heel blij mee; binnenkort weer een tussentijdse evaluatie met Marjolein Drent en Bert Strookappe. We gaan op een andere manier gewoon door.
      De SBN ondersteunt deze initiatieven van harte; wil je jouw ervaringen meegeven dan kan dat via de SBN website: "Survey over ervaringen met bewegingsmonitor(en)".
      Zoals Joachim al aangeeft: je kunt alleen maar winnen. Je hebt het zelf in de hand, en zo'n handig apparaatje helpt echt!
      Momenteel wordt er gewerkt aan een inventarisatie van de waarde van een bewegingsmonitor voor de chronisch zieke patiŰnt.

      Comment

      Verwerken...
      X