Ga naar inhoud

Welke longarts omgeving Rotterdam


peterdlvw

Recommended Posts

Beste Forumleden,

 

Bij welke longarts kan ik het best een consult aanvragen.

 

Ik heb een verwijzing van mijn huisarts naar een longarts. Mijn doel is om Sarcoidose te diagnotiseren of uit te sluiten. In 1995 heb ik naar aanleiding van ademhalingsproblemen tijdens hardlopen Sarcoidose gediagnosticeerd gekregen. Hiervoor ben ik een paar keer op controle geweest bij een longarts in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Ik ben hiermee gestopt toen ik geen klachten meer had. De klachten hebben misschien een half jaar tot een jaar geduurd.

 

Nu heb ik rare klachten, waarbij ik Sarcoidose vermoed maar niet zeker weet. De klachten zijn niet in mijn longen, maar in mijn benen en in mijn hoofd. Hiervoor heb ik mijzelf laten doorverwijzen naar een neuroloog in Leiden. Die zegt dat de longarts de eerste logische stap was geweest. Ondanks dat ze bij mij een MRI onderzoek gaat doen, adviseert ze mij een longarts te bezoeken. Ze zegt dat het Sarcoidose centrum in ErasmusMC een goede optie is.

 

De neuroloog zegt dat de algehele moeheid veroorzaakt kan worden door Sarcoidose in mijn longen. En het raar voelen in mijn hoofd is omdat dit door de onsteking komt, dan krijg je een koortsig gevoel.

 

Het voelt niet aan als koorts en ik voel ook niets in mijn longen. Ik heb adem genoeg, ook bij hardlopen. Maar ik ben geen arts en het lijkt mij goed om zaken uit te sluiten. Ik heb ook het gevoel dat de neuroloog mij naar een longarts stuurt om zaken uit te sluiten.

 

Ik heb geen zin in het ErasmusMC. Daar moet ik een afspraak maken met het ziekenhuis en krijg dan de eerst beschikbare arts. Dat zal dan een arts in opleiding zijn en ik beng bang dat ik dan telkens een andere arts krijg. Ik heb slechte ervaring met het ErasmusMC op dit vlak in verband met een andere case.

 

Graag krijg ik van jullie het advies bij welke longarts ik het beste een afspraak kan maken. Graag wil ik een naam van de arts, niet van een ziekenhuis. Liefst niet een arts in een fabriek. Een opgave van reden van het advies zou fijn zijn.

 

Ik reis per openbaar vervoer en kan eventueel een auto huren. Ik ben bereid om tot een uur te reizen, als ik weinig alternatieven heb wellicht meer. Ik woon in Rotterdam.

 

Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik kom niet uit rotterdam dus weet daar ook geen namen.

Dokter grutters en zijn team zit in nieuwegein en gespecialiseerd in sarcoïdose dus ben je daar het beste op je plek lijkt mij om sarcoïdose uit te sluiten of vast te stellen.

Je kan vragen naar een longarts ervaren met sarcoïdose dan weten zij wel waar je terecht kan.

 

succes

Corina

Link to comment
Share on other sites

Hallo Peter,

helaas voor jou, ik woon in Limburg. Maar ik herken je zoeken wel en je opmerkingen wel. Ik heb speciaal gekozen om niet naar een academisch ziekenhuis te gaan. Alleen wist ik toen nog niet dat ik sarcoïdose had, en was ik naar een reumatoloog doorverwezen. Maar die kon ik dus uitzoeken in het ziekenhuis waar ik nu ben. Vervolgens bleek er in dit ziekenhuis een longarts te zijn die gespecialiseerd is in sarco, en ook één van de oogartsen weet er meer vanaf. Anders had ik mijn biezen opgepakt, en was richting òf Ede (daar werkt dr. Drent op dit moment) òf Nieuwegein gegaan. Dat zou voor mij heel ver reizen zijn, maar had ik er intussen wel voor over. Ik loop al meer dan 10 jaar rond met klachten, en nu gaat het al anderhalf jaar heel erg slecht.

Voor het zkh waar ik nu ben, reis ik een klein uur, maar dat heb ik er voor over. En nee, geen artsen in opleiding!

Dus wat ik wil zeggen: volg òf je hart en kies voor een ziekenhuis waar je de specialist uit kunt kiezen, òf luister naar de forumgenoten en ga richting Nieuwegein. Daar heb je wel artsen in opleiding, maar ook meer expertise...

 

Succes met je zoektocht, en hartelijke groeten

Link to comment
Share on other sites

@Hermione,

 

Dank voor je reactie. In ErasmusMC Rotterdam zit ook een Sarcoïdose centrum. Voor de kennis hoef ik dus niet naar Nieuwegein. Ik wil een persoonlijke benadering.

 

@Corina bedankt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Peter

Ik zit in het erasmus MC bij dokter Boomars en ze zet zich in iedergeval helemaal in voor me. Ben er wel tevreden mee ook al heb ik het idee dat sarco voor een hoop artsen een raadsel blijft.

 

Groetjes Dave

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.