Ga naar inhoud

Wereldgezondheidsorganisatie WHO; minder suiker eten


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Mijn persoonlijke aanvulling op artikel hieronder: overmatig suikergebruik (behalve suikers in vers fruit) werkt ontstekings bevorderend. Daarom is een gezond voedselpatroon voor Sarkies van belang. Dit wordt nu zijdelings naar mijn mening nog maar eens bevestigd door de World Health Organisation.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wereldwijd zouden mensen veel minder suiker moeten eten dan ze nu doen. De Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, heeft de norm voor de hoeveelheid suiker die verantwoord wordt geacht gehalveerd. In de nieuwe richtlijn stelt de WHO dat een volwassene niet meer suiker moet gebruiken dan zo'n 25 gram per dag, dat is ruim 5,5 suikerklontje.

 

Mensen die meer suiker gebruiken, lopen risico op overgewicht en tandbederf. De nieuwe richtlijn relateert de hoeveelheid suiker aan de dagelijkse hoeveelheid calorieën: niet meer dan 5 procent van de totale calorieën-inname zou moeten bestaan uit suikers.

Daaronder vallen de suikers die zijn toegevoegd aan voedsel maar ook de suikers die van nature voorkomen in vruchtensappen. Die in vers fruit vallen er niet onder.

 

Het gebruik van suikers ligt in de westerse wereld vele malen hoger dan het adviesgebruik. Om zich aan de nieuwe norm aan te passen, zouden volwassenen in het westen hun suikergebruik met tweederde omlaag moeten brengen.

 

Deze week waarschuwde in Groot-Brittannië Dame Sally Davies, de belangrijkste medisch adviseur van de Britse regering, nog tegen overmatig suikergebruik. Zij zei dat suiker mogelijk verslavend is en dat de regering zou moeten overwegen om een suikertaks in te voeren.

 

Bron: nos.nl

Bewerkt door Joachim
Link to comment
Share on other sites

Hallo Joachim

 

ik lees in het stukje, dat overmatig suikergebruik kan leiden tot overgewicht en tandbederf. Het cursieve gedeelte erboven is van jou, neem ik aan? In welk wetenschappelijk artikel, met onderbouwd onderzoek, lees jij dat overmatig suikergebruik kan leiden tot de groei van ontstekingen?

 

Persoonlijk vind ik het niet prettig, dat je zo'n opmerking niet onderbouwt, en wel naast een artikel plaatst. Dan lijkt het net of het bij elkaar hoort...

 

p.s. ik waardeer het trouwens, dat je hier verwijzingen naar artikelen plaatst, die van belang kunnen zijn voor mensen met sarcoïdose!

 

met vr. gr. Hermione

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hallo Hermione,

 

Jammer dat je het niet prettig vind als ik iets niet onderbouw maar ik stel voor dat je dan zelf onderzoek doet of het klopt of niet. Ik ga niet zomaar iets klakkeloos online zetten zonder het zeker te weten maar ik begrijp jouw drang naar onderbouwde stof. Mocht ik er naast zitten mag je mij altijd corrigeren natuurlijk.

 

In dit specifieke geval verwijs ik je door naar alle voedingsspecialisten en artsen om het wetenschappelijk te onderbouwen. Er is ook genoeg onderbouwde informatie over te vinden op het internet.

 

Ik heb de cursief gedrukte tekst iets gewijzigd zodat het nu duidelijk is dat dat gedeelte van mij komt, mijn mening weergeeft en het niet gaat over de suikers die te vinden zijn in vers fruit.

 

De bedoeling is om door te blijven gaan met het plaatsen van nieuwtjes op het gebied van Sarcoïdose en andere gerelateerde auto immuunziekte onderzoeken of uitslagen, waar Sarkies mogelijk baat bij kunnen krijgen.

 

Groet,

 

Joachim

Bewerkt door Joachim
Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.