Ga naar inhoud

Het gebruik van biologicals (Tnf-a) bij de behandeling van niet-infectieuze uveïtis.


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Uveïtis is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid . Infectieuze uveïtis kan worden geassocieerd met andere systemische aandoeningen , zoals humane leukocyt antigeen - B27 gerelateerde spondyloartropathieën , inflammatoire darmziekte , juveniele idiopathische artritis , ziekte van Behcet en sarcoïdose .

Conventionele therapie met corticosteroïden en immunosuppressiva ( zoals methotrexaat , azathioprine , mycofenolaat mofetil en cyclosporine ) zijn vaak niet voldoende om oogontsteking te beheersen, of te voorkomen dat niet - oogheelkundige complicaties bij refractaire patiënten optreden.

Off - label gebruik van biologische respons modifiers is bestudeerd als primaire en secundaire therapeutische middelen . Ze zijn erg handig bij de conventionele immunosuppressieve therapie als deze heeft gefaald of slecht is verdragen , of om bijkomende oogheelkundige en systemische ontsteking die kunnen profiteren van deze medicijnen te behandelen.

Bij biologische therapie (vooral infliximab en adalimumab) is aangetoond snel en effectief voor de behandeling van verschillende subtypen van refractaire uveitis en retinale vasculitis te zijn.

Andere middelen zoals golimumab , abatacept , canakinumab , gevokizumab , tocilizumab , en alemtuzumab kunnen potententie hebben voor de behandeling van uveïtis. Het is aangetoond dat met de juiste controle , biologische therapie een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven bij patiënten met uveitis kan hebben, vooral die met gelijktijdige systemische symptomen.

Voor gedetailleerde studie resultaten en de bron van bovenstaande tekst, klik op de volgende link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3933243/

Groet,

Joachim

 

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.