Ga naar inhoud

Genetica kan verklaren waarom infecties verschillende soorten reuma veroorzaken


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Onderzoekers van het Arthritis Research UK Centre for Genetics and Genomics van de Universiteit van Manchester hebben vastgesteld dat verschillende genetische varianten van een eiwit dat een essentiële rol speelt in de bestrijding van infecties door het immuunsysteem, nu geassocieerd wordt met twee vormen van reumatoïde artritis.

 

Dit verschaft aanwijzingen voor de theorie dat blootstelling aan verschillende infectieuze agentia, zoals bacteriën of virussen, leiden tot de verschillende vormen van reumatoïde artritis bij gevoelige individuen.

 

Seronegatieve reumatoïde wordt minder goed begrepen dan seropositief, en patiënten met dit type van artritis kan een verkeerde diagnose worden gesteld, wat leidt tot ongepaste behandeling.

 

Dit onderzoek draagt bij aan het onderzoek naar de oorzaken van auto immuunziekten in zijn algemeenheid waaronder natuurlijk sarcoïdose.

 

Voor meer informatie (engels); http://www.arthritisresearchuk.org/news/press-releases/2014/march/genetics-can-explain-why-different-infections-can-trigger-for-onset-of-different-types-of-ra.aspx

 

Groet,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.