Ga naar inhoud

App voor mensen met hoofdpijn heeft succes.


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Er zijn gevallen bekend bij mensen met Sarcoïdose waarbij heftige hoofdpijnen een rol spelen. Dit gaat soms zo ver, dat het vergelijkbare aanvallen zijn met migraine, waarbij de persoon in het donker op bed moet gaan liggen in alle rust.

 

Wellicht kan dit onderzoek een bijdrage vormen aan het opsporen van de hoofdpijn trigger bij deze mensen;

 

 

Een unieke app die mensen met hoofdpijn helpt om de ernst en regelmatigheid van hun pijn te registreren wordt gebruikt als onderdeel van een Griffith onderzoek.

 

Een nieuwe benadering voor de behandeling van hoofdpijn, het ENHANCE project kijkt naar het omgaan met de triggers van mensen en wordt geleid door professor Paul Martin van Griffith Health Institute Behaviorial Basis of Health programma.

 

Hij heeft een aanpak ontwikkeld om mensen in staat te stellen, om te gaan met de triggers van hun hoofdpijn, genaamd Learning to Cope with Triggers (LCT).

Met behulp van een combinatie van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en LCT is het team gericht op hoofdpijn patiënten te helpen om ongevoelig te worden voor triggers zoals voedsel, lawaai, stress etc , of het opbouwen van een tolerantie voor hen.

 

Nu heeft het onderzoeksteam, in samenhang met Wexpert Technologies, een uniek elektronisch dagboek ontwikkeld voor hoofdpijn, die door deelnemers kunnen worden gebruikt in de studie om een dagelijkse waardering voor hoofdpijn op te nemen.

 

"Informatie opgenomen via de app kan direct worden gedownload in databestanden. Dit bespaart tijd en elimineert fouten bij het overschrijven," zegt professor Martin. "De technologie zal het team in staat stellen om te weten wanneer de ratings van hoofd pijn worden gedaan, in plaats van te vertrouwen op de eigen rapporten van de deelnemers. Deze app zal profiteren van het ENHANCE project, maar zal ook een zeer nuttig instrument voor andere hoofdpijn onderzoekers over de hele wereld. "

 

De nieuwe toepassing kan worden gebruikt op alle smartphone platforms en zowel MAC als PC.

 

Professor Martin zegt dat de huidige deelnemers aan het onderzoek hebben gemeld dat de app 'user friendly' is, 'veel gemakkelijker te gebruiken dan papier en potlood' en 'een handige oplossing'.

 

Bron: http://app.griffith.edu.au/news/2014/07/30/app-for-headache-sufferers-shows-success/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.