Ga naar inhoud

Eenvoudig zoeken in DNA wordt mogelijk


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Ooit was het uitzoeken van uw genoom een onbetaalbaar situatie. Het in kaart brengen van uw genetische code, kostte honderdduizenden dollars en de praktische toepassingen van de gegevens stonden ver van elkaar.

 

Vandaag de dag is het proces zo betaalbaar geworden dat artsen in de gezondheidszorg letterlijk petabytes van het genoom tot hun beschikking hebben. Gebruikmaken van deze gegevens is echter een ander probleem. Het huidige genoom zoekmachine algoritme, genaamd BLAST, is niet bijzonder snel.

 

Een nieuwe onderneming hoopt dat te veranderen, en introduceert One Codex: een genetisch zoektocht platform dat de basenparen index van DNA, 1.500 keer sneller maakt dan de hedendaagse databases.

 

De tool is op dit moment in een open bèta, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. Met One Codex kunnen sommige acties en data upload, duizenden malen sneller uitgevoerd worden en de lange termijn voordelen van een robuuste en snelle genoom zoekmachine zijn ongelooflijk. "In plaats van het gebruik van een specifieke test voor tuberculose, zou de arts een monster kunnen nemen, dat monster op volgorde laten zetten en dan de biologie omzetten in data," zegt een van de Codex oprichter Nick Greenfield. "Dan uitputtend laten zoeken in die gegevens en afzetten tegen alle ziekteverwekkers die bekend zijn en dat ze in staat zijn om u te vertellen of u Tuberculose heeft, welk type Tuberculose en misschien of dit type Tuberculose een resistentie heeft tegen antibiotica."

 

Het is een vrij indrukwekkende ontwikkeling. Op dit moment kan de database 30.000 bacteriën, virussen en schimmels doorzoeken en dat aantal wordt opgevoerd om verder te groeien. Het is waarschijnlijk niet een zoekmachine je persoonlijk gebruikt, maar je zult blij zijn dat dit bestaat op de lange termijn.

 

Bron: http://www.engadget.com/2014/08/15/one-codex/

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.