Ga naar inhoud

Het verkennen van 3D printing voor orgaantransplantaties


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Het verkennen van 3-D printing voor het maken van orgaantransplantaties.

 

Afdrukken van geheel nieuwe organen voor transplantaties klinkt als iets uit een science fiction film, maar de real-life ontluikende technologie zal op een dag kunnen werkelijke nieren, levers, harten en andere organen kunnen maken, voor patiënten die ze hard nodig hebben.

 

In het ACS tijdschrift Langmuir , rapporteren wetenschappers nieuw inzicht in de dynamiek van de 3-D bioprinting die hen een stap dichter bij het ​​realiseren van hun doel brengt om weefsels en organen on-demand te maken.

 

Yong Huang en collega's merken op dat dit idee van de productie van weefsels en organen, of biofabricating, het potentieel heeft om het tekort aan orgaandonaties te pakken. En biofabricated organen kunnen ooit zelfs gemaakt worden met eigen cellen van een patiënt, waardoor de kans op afstoting verminderd. Vandaag, staan meer dan 120.000 mensen op de wachtlijst voor donororganen, met de meeste behoefte aan niertransplantaties. Maar tussen januari en april van dit jaar, kreeg iets minder dan 10.000 mensen de transplantatie die ze nodig hadden.

 

Er zijn een paar verschillende biofabricating methoden, maar inkjet printen heeft zich ontpopt als een koploper. Het wordt gebruikt om levende cellen te printen, vanuit eierstokken van hamsters naar menselijke fibroblasten, die een veel voorkomende type cel in het lichaam zijn . Maar er is nog geen studie gedaan om echt te begrijpen hoe biologische inkten zich gedragen wanneer ze aangebracht worden door middel van printer afdrukken. Huang's team is bezig om dat gat te vullen.

 

Ze testten bioinks met verschillende concentraties van muizen fibroblasten plus een hydrogel gemaakt van natriumalginaat. Ze ontdekten onder andere, dat het toevoegen van meer cellen in het materiaal zowel de druppelgrootte en de snelheid waarmee het wordt afgegeven verminderd.

De nieuwe resultaten zullen wetenschappers vooruit helpen met deze veelbelovende technologie.

 

Bron: http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-july-30-2014/exploring-3-d-printing-to-make-organs-for-transplants.html

 

Met dank aan Bianc voor de vertaling

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.