Ga naar inhoud

FDA keurt long-bewaar-machine goed


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

FDA Keurt Long- Bewaar-Machine goed

Federale gezondheids toezichthouders hebben een nieuw apparaat goedgekeurd dat gedoneerde longen buiten het lichaam kan bewaren voor een mogelijke transplantatie in ernstig zieke patiënten.

 

De Food and Drug Administration zei dat de goedkeuring van het XVIVO perfusie systeem zou kunnen leiden tot meer succesvolle transplantaties van longen voor mensen met cystic fibrosis en andere dodelijke aandoeningen van de luchtwegen.

 

Het apparaat bestaat uit een bel-achtige ruimte waarin de longen worden opgeslagen en verbonden met een aantal pompen en filters die de lonegen van zuurstof en een steriele reinigende oplossing voorzien. De longen kunnen in de machine worden gehouden voor vier uur zodat artsen hun geschiktheid voor transplantatie kunnen evalueren.

 

Slechts ongeveer een op de vijf longen die vandaag gedoneerd worden,voldoen in eerste instantie aan de medische criteria voor transplantatie. Door artsen meer tijd te geven om de organen te onderzoeken, zeggen FDA ambtenaren dat meer longen uiteindelijk zullen worden getransplanteerd.

 

De apparaat maker is gevestigd in Englewood, Colorado in de Verenigde Staten.

 

Bron: http://abcnews.go.com/Business/wireStory/fda-approves-lung-preservation-machine-24950014

 

Met dank aan Bianc voor de vertaling

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.