Ga naar inhoud

'worm pil' kan mogelijk auto-immuunziekten dempen


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

De Monash University publiceerde een studie in het FASEB Journal, dat zij met succes peptiden hebben geïdentificeerd van parasitaire wormen, die de immuunrespons van het lichaam weten te onderdrukken. Onderzoekers denken dat dit de weg kan vrijmaken, voor een nieuw medicijn om de symptomen van auto-immuun ziekten te verlichten.

 

1 op de 20 Australiërs hebben een auto-immuunziekte. Auto-immuunziekten vinden plaats wanneer een persoon een abnormale respons heeft van het immuunsysteem tegen zijn eigen cellen, weefsels of zelfs leidt tot ontstekingen en schade in organen.

 

Hoofdonderzoeker Professor Ray Norton van het Monash Institute of Pharmaceutical Sciences (MIPS) zei dat professionals over de hele wereld echter volledig moeten gaan begrijpen wat de oorzaken zijn van auto-immuun aandoeningen, die aanzienlijk zijn gestegen in delen van de wereld.

 

"Er zijn veel meer dan tachtig auto-immuun aandoeningen, variërend in ernst van mild tot levensbedreigend in sommige gevallen. Terwijl bij sommige meestal een bepaald gebied of orgaan worden beïnvloed, kunnen er bij andere mensen een flink aantal organen van het lichaam beïnvloed worden," zei hij.

 

"Veel mensen denken dat er een verband bestaat tussen de toename van auto-immuunziekten en een grotere focus op netheid in westerse samenlevingen, simpelweg omdat het immuunsysteem niet langer blootgesteld wordt, aan de grote verscheidenheid van infecties waar eerdere generaties mee te maken hebben gehad.

 

"Het kan een kern van waarheid zijn omdat een worminfectie vrijwel ongehoord is in de ontwikkelde landen, maar toch komen auto-immuunziekten veel voor. Maar bij opkomende landen is juist het tegenovergestelde waar," verklaard Professor Norton.

 

De nieuwe lijn van de analyse biedt een alternatief voor helminthologische therapie, precies waar mensen zich bewust besmetten met parasitaire wormen, in een poging om hun auto-immuunziekte in remissie te plaatsen. Men denkt dat de wormen een kalmerend effect op het immuunsysteem van de gastheer hebben, om hun overleving te verzekeren.

In plaats van gebruik te maken van wormen, heeft de analyse groep gezocht naar de actieve elementen die verantwoordelijk zijn voor immunomodulerende effecten van parasitaire wormen.

Door het produceren van een cDNA-bibliotheek van de voorste klieren van de parasitaire mijnworm Ancylostoma caninium, wisten zij een peptide bekend als Ack1 te indentificeren dat het immuunsysteem dempt door remming van kaliumkanalen (Kv1.3).

 

Onderzoekers ontdekten dat Ack1 sterk lijkt op ShK, een peptide van een zee anemoon, waarvan is aangetoond dat het auto-immuun aandoeningen onderdrukt en wordt momenteel in klinische studies voor de behandeling van talrijke scleroses onderzocht.

 

Dr Sandeep Chhabra van Monash Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen, zei dat de studie in staat zal stellen om nieuwe geneesmiddelen te creëren voor de auto-immune ziekten.

 

Bron: http://www.dailynewsen.com/science/w...-h2543372.html

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.