Ga naar inhoud

maag en darmbacterien, een mogelijke oorzaak van auto immuunziekten


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Talrijke risicofactoren worden geacht bij te dragen aan de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, en nieuw onderzoek is gericht op de rol van bacteriën in het maagdarmkanaal en andere stressgerelateerde chemische signalen, die ontstekingen in het centrale konden zenuwstelsel stimuleren en immuunstimulerende cytokinen.( Een cytokine is een molecuul die een rol speelt in de immuunafweer ) en bepaalde receptoren activeert.

 

Twee uitgebreide review artikelen zijn onderdeel van een focus op " Cytokines in ontstekingsprocessen en immuniteit "in een speciaal nummer van Journal of Interferon & Cytokine Research ( JICR ).

 

a>

Kiel Telesford en Lloyd Kasper, Geisel School of Medicine aan de Dartmouth University (Libanon, NH) en Javier Ochoa-Reparaz, Universiteit van Californië-Santa Barbara, beschrijven de drie belangrijkste kenmerken van de darm microbioom (Micro organisme in de darm) gerelateerd aan de celactiviteit van het immuunsysteem en productie van cytokine, die relevant kan zijn om gevoeligheid voor en behandeling van relevante auto-immuunziekten zoals multiple sclerose .

 

In het artikel " Gut Commensalism(,een interactie tussen twee organismen, waarbij het ene voordeel heeft en het ander niet beïnvloed is), cytokinen, en centraal zenuwstelsel Demyelinisatie , " constateren de auteurs dat ons begrip van de biologie van de darm microbioom en het immuunregulerende potentieel van bacteriën en parasieten in de darm nog in de kinderschoenen staat..

 

In het artikel ' interferonen, signaaloverdracht, en het centrale zenuwstelsel , verkennen "Shreeram Nallar en Dhan Kalvakolanu, Universiteit van Maryland School of Medicine, Baltimore, de laatste onderzoeksresultaten in detail , die wijzen op de rol van cytokines, en in het bijzonder interferonen , die bijdragen aan de ontwikkeling van ziekten van het centrale zenuwstelsel.

 

De auteurs bespreken de mogelijke gevolgen van hetzij een overmaat of gebrek aan interferonen, de inflammatoire effecten van cytokines en nieuwe therapeutische strategieën onderzoek.

"De communicatie tussen de microbiële gemeenschap in de darm en het immuunsysteem van de gastheer blijkt opmerkelijk complex te zijn en is waarschijnlijk van invloed op vele aspecten van zowel de gezondheid en ziekte", zegt Editor-in-Chief Thomas A. Hamilton, PhD, voorzitter, Afdeling Immunologie, Cleveland Clinic Foundation, Ohio.

 

Bron: http://medicalxpress.com/news/2014-0...utoimmune.html

 

Met dank aan Bianc voor de vertaling

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.