Ga naar inhoud

wanneer uit quarantaine na corona als je nog hoest?


Marco_

Recommended Posts

Hallo allemaal,

De sarcoidose in de longen was de afgelopen jaren gelukkig redelijk stabiel bij mij. Sinds een normale verkoudheid echter in december hoest ik weer meer (het is nu februari). Tevens heb ik ruim een week geleden corona gekregen, gelukkig heeft dit de klachten niet heel verergerd. Hoesten werd wat erger en verstopte neus. Volgens de quarantaine regels mag je na een week +24 uur klachten vrij uit quarantaine, maar hoe weet je nou of de klachten die ik nog heb (hoest) met sarcoidose te maken heeft of met corona? Voor de zekerheid heb ik een tweede pcr test laten doen, maar deze was gewoon nog positief. Dit schijnt echter niks te zeggen aangezien je nog tot 8 weken na de coronabesmetting een zowel een positieve zelftest als een positieve pcr test kan hebben, zonder nog besmettelijk te zijn. Het is dus vrijwel niet te zeggen in hoeverre ik nog besmettelijk ben en of ik nou wel of niet weer uit quarantaine kan. Een medisch specialist kon mij hier verder ook geen uitsluitsel over geven (via ggd). Hoe gaan anderen hier mee om?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Welkom op het forum Marco,

Omdat Sarcoïdose (zoals je wellicht al weet) ook hoest geeft, is het zoals je al zei heel moeilijk in te schatten. Persoonlijk zou ik de quarantaine tijd aanhouden opgegeven door de overheid en daarna verder gaan met leven. Omdat je sarco in de longen hebt en Covid (even afhankelijk van welke variant) de longen beïnvloed, kan het ook de sarco zijn die opspeelt.

Hou uiteraard wel je klachten goed in de gaten...

Wat ik weet is dat de meeste mensen die ik spreek er zo mee omgaan.

Hartelijke groet,

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.