Ga naar inhoud

Advies reumatoloog: gewoon door de pijn heen gaan


Bianca

Recommended Posts

Vorige week weer op controle geweest bij reumatoloog.

Lijst van (vage) klachten aan hem opgesomd: veel moe, weinig energie, pijnlijke knie (onder onderbeen na inspanning) en elleboog, dagelijks hoofdpijn, kort lontje en nog wat van die dingen.

 

Zijn antwoord: tja, alles wat je opnoemt hoort gewoon bij sarcoidose

(ja, dat weet ik zelf ook wel, waarom heb ik het ook eigenlijk verteld :cursing:.....).

 

Zijn advies: het beste wat je kunt doen, is gewoon door de pijn heen gaan. :confused1: De pijn zal dan in eerste instantie erger worden, maar uiteindelijk zal het beter gaan, is de ervaring. :confused1:

 

Daarnaast overigens wel verwijzing gekregen voor van medisch fitness om conditie op een wat hoger peil te brengen.

 

Meestal ben ik heel positief, maar nu werd ik er toch ff niet vrolijk van :crying: ...

Link to comment
Share on other sites

Hallo Bianca

 

Kan me voorstellen dat je hier niet vrolijk van wordt... wat een advies zeg.

Ik ga sinds een paar weken ook naar de fitness via de longarts, ben nu nog bezig met een laag programma maar 't voelt wel heel goed. En als 't een keertje iets minder gaat nou dan pas ik 't programma gewoon aan.

 

Groetjes Petra

Link to comment
Share on other sites

Hoi Petra,

 

Ik denk ook wel dat dat fitness me goed zal doen. Mijn conditie lijkt nu nergens op :-).

 

Groetjes,

Bianca

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bianca,

 

als ik jouw was zou ik nooit meer naar zo'n reumatoloog gaan. Je kunt wel een tijdje over je grenzen heen gaan, maar uiteindelijk boet je er zelf voor. Je wordt dan nog veel moeier en krijg je veel meer pijn. Zorg dat je een fysio krijgt die alles heel langzaam wil opbouwen. Denk niet dat je ineens een hele goede conditie krijgt.

 

Ik probeer al jaren een conditie op te bouwen. Heb gewoon moet beseffen dat dat niet mogelijk is. Ik moet al blij zijn dat ik kan behouden wat ik heb. En zelfs dat lukt niet.

 

Veel succes ermee, Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Hallo Bianca

 

bij mij was het op die manier gestart en op een zeer kort tijd werden die pijnen erger. ik kon niet meer lopen of mn armen gebruiken. mn voeten begonnen dan ook nog op te zwellen en mn kniëen ook. Ik ben ook naar de reumatoloog geweest en hij had me doorverwezen naar de longarts.

 

Sinds ik medrol slik, zijn de pijnen verdwenen. ik krijg wel andere zaken voor in de plaats :cursing:

Link to comment
Share on other sites

Goede Morgen Bianca,

 

Ik ben nu zón tien maanden bezig met ondzoeken, dit alleen omdat ik zoveel pijn heb dat ik niet veel kan doen. Eerst werd wel gedacht dat het alleen de sarco was,

 

maar zolang de medicatie niet aanslaat blijft mijn reumatoog alles uit de kast halen om te kijken of het niet iets anders is.

 

Ik krijg ook altijd het advies dat als de pijn te erg word meteen te stoppen, mag wel proberen maar vooral niet door de pijn heen gaan.

 

Dit hebben verschillende specialisten incl revilidatie artsen . Ga binnen kort wel beginnen met revalideren.

 

ze zijn alleen nog aan het uitzoeken hoe en waar, dit omdat het oorspronkelijke centrum om te revalideren te ver reizen is en ik dat volgens hun niet aankan.

 

ondertussen heb ik een electrischefiets aangeschaft kan ik tenminste weer de deur uit. Genieten van het mooie weer. HEERLIJK, ik heb toch alle tijd. Werk namelijk nog altijd niet.

 

gr magdalena

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hallo Bianca, wat een dom en zeer onkundig advies van jouw arts. Ik zal als ik jou was, zou ik maar even navraag doen bij de artsen van sarcoidose belangenvereniging. Als er iets niet goed is voor de ontwikkeling van Sarcoidose is het wel over je grens gaan.

Conditieopbouw gaat tergend langzaam. Ik ben nu vier jaar verder en ben nog steeds niet op mijn oude niveau. Ik had de vorm Loffgren syndroom, die over het algemeen geneest. Ik heb destijds ergotherapie gehad om te leren hoe ik mijn leven en dagelijkse werkzaamheden weer moest gaan leren, nou dat ging met bar kleine stapjes en beslist niet over je grens gaan, dat was zeer streng verboden, omdat je dan je opgebouwde conditie kwijtraakt. Zo´n proces is zeker hard werken, en je gaat vaak tot aan je grens, en uiteraard ga je ook wel eens over, maar dat is een zekerheid bij sarcoidose, je merkt het gelijk en je wordt gelijk gestraft.

 

Ik hoop dat je inderdaad een fysio treft die door heeft dat je rustig aan moet beginnen. Probeer deze therapeut zoveel mogelijk te vertellen over de ziekte, zodat diegene snapt welke effecten zo´n training heeft.

 

succes.

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.