Ga naar inhoud

Voeding, slikklachten en sarcoïdose


key4music

Recommended Posts

Hoi lotgenoten,

 

Inmiddels ben ik erachter dat sarcoidose bij iedereen zich op een andere manier openbaart.een aantal klachten/symptomen komt veel voor. Wat ik echter mis zijn de ervaringen met sarcoidosepatienten en slikklachten en klachten rondom de slokdarm. Die heb ik dus. Alle andere symptomen (nog niet gelukkig)

Het voelt bij mij alsof mijn slokdarm een rietje is waar je een dikke gehaktbal doorheen slikt. Wat dus moeizaam gaat en waarbij er een gevoel blijft alsof het eten niet goed doorzakt. De hele dag maar door, zelfs bij het slikken van een heel klein snoepje, of slokje water.

Mijn vraag is dan ook: Heeft iemand ervaring met voeding? Welke voeding maakt je klachten (welke het dan ook zijn) erger. Wat kun je beter wel en niet eten/drinken?Ik woon in Best(bij Eindhoven).

Is er iemand die ervaring heeft met een arts/specialist of alternatieve arts bij mij uit de regio.

Mijn longspecialist beweert bij hoog en laag dat slikklachten niks met sarcoidose te maken hebben. En dat sarcoidose vanzelf overgaat.

Nou als ik zo het forum eens lees en de site bekijk schept dat weining vertrouwen voor de toekomst.Ik ben nog maar 46, heb 2 kids en een man, maar ook een eigen popmuziekschool waar ik heel actief in ben samen met mijn team van 9 docenten. Vermoeidheid speelt me nog geen parten, maar als ik het forum lees ben ik geloof ik de enige die niet moe is. Ook vreemd.

Wel is het super om met lotgenoten te communiceren.

Bedankt allemaal en iedereen toi,toi,toi:p

 

groetjes Judith

hallo judith,

ik herken jou klachten heel duidelijk.

volgens mij heeft et in zoverre met sarcoidose te maken dat je erg vermoeid bent.

mischien van de medicijnen als bijwerking?

wel moet ik eerlijk bekenen dat sInds ik (hartsarcoidose) medicijne voor mijn hart heb,ik ook geen last meer van slik problemen meer heb

hopelijk dat je er gauw achter komt want het is best vervelend hoor .

groetjes van mij ineke heijmans

Link to comment
Share on other sites

Beste Lezers,

 

Ook is was behoorlijk geveld door deze, zeer vervelende, ziekte. Heb van alles geprobeerd! Uiteindelijk via via, je kent dat wel zo op een verjaardag, ben ik in januari 2011 bij een natuurgeneeskundige terecht gekomen. Haar eerste reactie "ik kan jou NIET genezen" !!! maar ik kan je wel de juiste handvaten geven waardoor je beter kunt worden. Ben slechts 3 x bij haar geweest. Zij gaf mij een dieet waar in ook een heel draadje over heb geschreven: http://www.wijhebbensarcoidose.nl/forum/f18/lifestylemetamorfose-t919/

Daar kun je ook het dieet downloaden. Echter gaf zij mij ook 3 x daags een capsule met de stof "Quercetine" Dit is een z.g. bioflavonoïd en is een sterke antioxidant om vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan.

Ik heb ongeveer 9 maanden achtereen een dosis van 900 mg per dag (3 x daags 1 capcule van 300 mg) tot mij genomen.

Quercetine zul je aantreffen in diverse voedingsmiddelen o.a. knoflook, rode uien, appels, groene bladgroenten, broccoli, groene thee, rode wijn, broccoli en spruitjes.

 

Ik ben sinds eind november geheel gevrijwaard verklaard van de Sarcoïdose!

Genezen??? De tijd zal het leren.

Naast het dieet en de Quercetine heb ik het voorjaar en de gehele zomer een shirt met lange mouwen aan gehad, een pet of hoed op mij kop gedragen en een donkere UV bestendige zonnebril gedragen. Zonlicht vermijden kan ook essentieel zijn met Sarco.

 

Ik ben er doorheen...... MAAR je moet wel enorm sterk in je schoenen staan om dit vol te houden. Daar komt bij dat nadat je bent gestart je na een tijdje steeds beroerder gaat voelen! Dat hoort er bij.

 

De oplossing??? wel voor mij maar dit kan voor een ieder anders uitpakken.

 

Groetjes,

John uit Vinkeveen

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Ik vermoed dat tarwe de grootste boosdoener was, de rest heb ik wel vaker een tijd niet gegeten, echter tarwe, dat is compleet nieuw. En het went echt, zo eten ;)

 

Wij hebben op aanraden van een iriscopist, tarwebrood vervangen door speltbrood.

Volgens haar hoorde dat bij het bloedgroepdieet, maar daarover zijn de meningen verdeeld (zie Skepter)

Van de warme bakker was het speltbrood niet lekker (meestal zuurdesem).

Nu bak ik zelf al meer dan 2 jaar biologisch speltbrood, en het recept in die tijd zo aangepast dat het goed te eten is, en zeker warm uit de pan.

 

Groeten,

Jan

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.