Ga naar inhoud

reumatoloog


Astrid

Recommended Posts

Hoi Allemaal

 

vorige week ben ik voor het eerst bij de reumatoloog geweest. Hij denkt zo op het eerste gezicht niet aan reuma maar laat toch uitgebreid bloedonderzoek doen. Mijn stem verontrustte hem meer zei hij, dus heeft hij me naar de KNO arts gestuurd voor eventueel sarco op mijn stembanden omdat ik al een hele tijd hees ben. Afgelopen maandag bij de KNO arts geweest maar stembanden waren mooi schoon alleen mijn amandelen waren fors vergroot en moeten er eigenlijk uit. en ik heb volgens hem niet genoeg kracht om mijn stem goed te gebruiken en ben ik daarom hees en moet ik naar de logopedie, dat ga ik niet doen maar die amandelen is niet verkeerd denk ik maar ik mag er nog even over denken. 18 mei terug voor mijn oren omdat ze zo suizen en krijg ik een gehoor test en dan moet ik zeggen of ik mijn amandelen laat knippen.

A.S vrijdag krijg ik een E.M.G en een Q.S.T onderzoek en dan volgende week de uitslag van de neuroloog.

wordt vervolgd!!

 

Astrid

Link to comment
Share on other sites

hallo Astrid,

 

weer een stapje verder moet je maar denken he ?

 

Wat betreft je amandelen heb ik wel ervaring mee, bij mij dachten ze het precies hetzelfde, en kwamen ook uit bij knippen ervan.

Ik moet je eerlijk zeggen dat het reslutaat uiteindelijk perfect was, mijn stem was beter, minder verkouden, minder hoofdpijn, minder oorsuizen....maar de uitvoering was een ramp.

De ingreep ging goed, maar na 2 uur kreeg ik bloedingen, ik heb een maand plat moeten liggen. Ze zeggen dat dit de sarco deed, maar ja je kan gewoon ook pech hebben he :-)) denk ik dan maar weer.

 

 

Succes met beslissen, een overweging waard...

 

gr.maddy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Astrid,

 

ik ben nog nooit bij een reumatoloog geweest, maar ga er nu wel naar toe. Niet om te kijken of ik reuma heb, maar omdat mijn neuroloog met hem samen werkt. Hij moet dan wel gespecialiseerd zijn in sarcoïd myopathie. Hij zou dan degene zijn die mij gaat begeleiden in het proberen wat meer te kracht te krijgen in mijn spieren.

 

Veel sterkte met je onderzoeken. Krijg je ook een EMG voor je spieren?

 

Groetjes, Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Hoi Maddy en Bernadette

 

Ik heb de uitslag van de neuroloog gehad m.b.t. het E.M.G en Q.S.T onderzoek

er waren geen afwijkingen dus dat is goed nieuws. morgen terug naar de reumatoloog. Mijn armen, handen en benen blijven erg zeer doen en ik heb het gevoel dat de vermoeidheid steeds erger wordt:crying:

Ik ben nu wel weer voor 50% aan het werk maar mijn lijf wil niet wat ik wil. Ik ben de laatste 2 dagen alleen nog maar aan het mopperen op mezelf, niet dat dat helpt!!!

 

astrid

Link to comment
Share on other sites

Hey Astrid,

 

Geen dvn is fijn, dat betekent nog even iets m inder schade. Het betekent niét dat je niets hebt. En pas op met dat mopperen, dat zou wel eens odnerdeel van de sarcoïdose kunnen zijn. Zo ervaar ik het zelf soms althans, alsof mijn hormonen op hol slaan, en met me op de loop gaan.

 

Als je op jezelf gaat mopperen, maak je het zelf nog zwaarder voor jezelf en je hebt het al zwaar en je kunt er écht niets aan doen. Sterkte, ik hoop dat je gewoon een nacht héérlijk slaapt.

 

Groeten,

Marcella

Link to comment
Share on other sites

Hoi Astrid,

 

fijn dat er niets uit je onderzoeken is gekomen. Ik ben het met Marcella eens dat het niet betekent dat je niets hebt. Je houdt je klachten toch, ook al heeft het beestje geen naampje gekregen.

 

Ik ben er nu ook achter dat een QST onderzoek het zelfde is als een temperatuursonderzoek. Elk ziekenhuis geeft het een andere naam.

 

Bij sarco doet heel je lichaam mee, ook al laten veel onderzoeken dit niet zien. Dat je dus veel pijn hebt en moe bent, kan normaal zijn.

 

Als ik jou was, zou ik ook stoppen met mopperen. Heeft echt geen nut. Je stopt de energie, die toch al zo beperkt is, nu alleen maar in verkeerde dingen. Zoek dingen op waar je energie van krijgt.

 

Groetjes, Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.