Ga naar inhoud

even spugen over arts.


Simone

Recommended Posts

Hallo ,

 

Ik heb een tijdje niet gereageerd op het forum, maar wel nog meegelezen hoor ;)

Mede omdat ik emotioneel niet helemaal tof was :cursing: hahaha

 

Maar nu ben ik afgelopen week weer bij mijn arts geweest (ik ga hem niet met naam en toenaam noemen) en al vanaf het begin roept hij dingen als: je kunt ook naar een andere arts gaan, sommige mensen doen artsen-hoppen (of te wel die gaan van arts naar arts) en de laatste keer spande hij de kroon toen we aankaartten dat de huidige medicatie volgens mij niet afdoende werkt en dat ik graag wil kijken naar een andere mogelijkheid.

Zijn antwoord was dat als ik dat wilde ik maar een andere arts moest zoeken.

Toen hij wilde zien hoe mijn benen en armen eruit zagen (en ik me dus uit had gekleed) keek hij niet eens. En even later vertelde hij me dat hij zo enorm druk was, omdat hij de beste specialist was op dat gebied.

 

Ik was totaal flabbergasted:crying: en ging binnen 10 minuten weer met een kl*te gevoel naar buiten. Het hele ziekenhuis heeft een hekel aan deze man en door zijn assistenten is mij zelfs al aangegeven dat ik een klacht kan indienen, maar volgens mij behandelt hij me dan niet beter (gokje hoor :p)

 

Aanstaande dinsdag (dat is dus morgen) moet ik naar de dermatoloog zodat die mijn huid kan bekijken, want ik word gek van de jeuk en de wondjes doen enorm zeer omdat ze telkens open gaan. Daarnaast zie het eruit alsof ik continu krab, wat dus zeker niet het geval is.

 

Mijn idee is om eens aan te kijken wat deze arts zegt en anders een andere arts zoeken die de behandeling voort zet, want dit schiet niet op. Hebben jullie ervaring met artsen in België?

 

Grtz Simone

Link to comment
Share on other sites

Hoi Simone,

 

Wat heb je een vervelende arts. Gelukkig heb ik dergelijke ervaringen niet meegemaakt. Wel had ik al de eerste dag in het ziekenhuis "ruzie" met de longarts (niet de eigen longarts) en verpleegster. Het ging erom dat ik vanuit een ander ziekenhuis kwam en me behoorlijk goed voelde. Na 1 nacht in het ziekenhuis was het mis en was ik heel beroerd. Dit ook aangegeven aan de verpleegster. De reactie was dat zij niets anders konden doen. Op mijn verzoek om mij dan weer terug te brengen naar het vorige ziekenhuis hebben ze toch het behandelplan omgegooid. Daarna ging het goed.

 

Ook een aangetrouwde neef van mij (heeft ook sarcoïdose) had veel last van beroerd zijn. Pas na enige aandringen kreeg hij toch prednison waarna het stukken beter ging.

 

Klagen bij de arts kan dus toch zin hebben. Volgens mij heb jij de pech een arts te hebben getroffen die waarschijnlijk niet open staat voor andere meningen. Ik zou zijn mening ter harte nemen en toch op zoek gaan naar een andere arts. Je hebt hoe dan ook een vertrouwensband nodig met de arts om je er goed doorheen te kunnen slaan.

 

Veel sterkte gewenst met je ziekte.

 

Groetjes,

 

John

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hi Simone,

 

Wat ontzettend vervelend voor je bij deze arts.

 

Ik hoop voor je dat hier snel een geinteresseerde arts voor in de plaatst komt.

 

Dus om je vraag te beantwoorden. In Leuven bij het Universitair ziekenhuis zit een heel goed team. Gewoon bellen en een afspraak maken. Erg vriendelijke mensen met volop begrip en kennis.

 

Groet,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Hoi Simone,

 

gewoon op zoek gaan naar een andere arts. Als je geen vertrouwen in je arts hebt, schiet er niets mee op. Mijn eerste longarts vertelde mij doodleuk dat hij wel ergere patiënten had. Leuk gezegd, fijn voor hem, maar ik schoot er niets mee op. Heb het hem op een gegeven moment wel verteld. Toen ik een andere longarts zag, die samenwerkte met de belangenvereniging ben ik meteen overgestapt.

 

Een klacht kan ook wel helpen. Ik heb er een paar weken geleden een ingediend in Nijmegen. Alles ging daar mis. Had toen al wel het geluk dat ik in Nieuwegein terecht kon.

 

Veel sterkte ermee. Ziek zijn is al zo waardeloos en dan kun je dat onprettig voelen bij een arts er niet bij hebben.

 

Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Andere arts zoeken.

 

Hey Simone,

 

Soms gaat het niet zo als jezelf graag zou willen:crying: en als het mentaal ook even niet mee zit is het allemaal nog vervelender, om het maar "eenvoudig "te zeggen.:blush:

 

Je moet een andere arts hebben. Een arts die begrip heeft voor de situatie zoals die in jouw omstandigheden is. Arrogante artsen moeten gelijk worden afgeserveerd via de zijdeur.

Zelf heb ik een arts ( internist ) die voor mij de dirigent van het orkest is of anders gezegd de kapitein op het schip. :cool:

Met hem kan goed praten en hij voelt en begrijpt me. De longarts, cardioloog, oogarts en neuroloog hebben twee wekelijks contact met elkaar waarbij mijn internist mijn spreekbuis is.

 

Ik zou zeker ook een klacht indienen bij het ziekenhuis over het gevoel dat je hebt over en van je arts. Ik noemt het een arrogante houding zoals je arts met je omgaat. Niet serieus omgaan met de patiënt is een ernstig verwijderbare nalatigheid van zijn werkzaamheden Mijn ervaringen zijn, jammer genoeg, dat hier, door onafhankelijke commissie, wel serieus naar gekeken wordt. Ziekenhuis heeft hier procedures voor, vaak bij de info balie zijn er wel folders met namen en adressen.

 

Kom voor jezelf op.

 

al dan niet of wel met hulp van bijvoorbeeld familie of vrienden

 

Succes en sterkte vandaag.

 

Groeten,

 

Arie

Link to comment
Share on other sites

Hallo Simone,

 

Goed dat je hier ff kunt spugen he, daar is dit forum immers voor, en het lucht vast al ’n beetje op. :cursing:

Verder heb ik niks toe te voegen aan hetgeen hiervoor al gezegd is, maar ik sluit me er wel bij aan: ga héél snel op zoek naar andere arts!!!!

Hoe is het contact met je huisarts? Je kunt natuurlijk zelf een afspraak maken bij een andere specialist, maar het voelt voor jou misschien gemakkelijker als je dat doet met een verwijzing van de huisarts erbij?

Wat je in elk geval moet doen is voortaan is iemand meenemen als je naar de dokter gaat. Zelf ben je misschien te snel geëmotioneerd en klap je dicht.

Maak ook van te voren ’n lijstje van alles wat je vragen wilt. Zorg dat je iemand bij je hebt die cool blijft en als het nodig is een weerwoord kan geven. Het lijstje kan je helpen het gesprek richting te geven.

 

Ik wens je heel veel sterkte! :thumbup1:

 

groetjes,

Annelies

Link to comment
Share on other sites

Hallo Simone,

 

Ik begrijp dat het misschien een ongeschreven wet is om zijn naam niet te noemen, maar het klinkt mij toch wel bekend in de oren.En dan zie ik ook nog dat je uit limburg komt.

Ik ga dan ook zonder schaamte de vraag stellen of het een immunoloog op het AZM betreft???

 

Groetjes Bianca

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Ik ga toch (uit voorzorg) even melden dat ik een ieder eraan wil herinneren de privacy van mensen te respecteren. Mochten jullie persoonlijker willen communiceren over deze arts wil ik jullie vriendelijk :) vragen dit te doen middels een privebericht naar elkaar.

 

Verder kan er natuurlijk geschreven worden over dit onderwerp wat jullie willen :)

 

Bedankt allemaal.

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.