Ga naar inhoud

Arbeidsongeschiktheidsverzekering


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Elly stelt de volgende vraag:

 

Wie heeft er ervaring met arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ik ben nu bijna 1 jaar klachtenvrij en wil een arbeidsongeschiktheidsverz. afsluiten.

Dit is nu al door 2 verzekeraars afgewezen. Mijn specialist begrijpt hier niets van want de kans op arbeidsongschiktheid in dit stadium wordt gezien als nihil.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Re:Arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

Ik heb er geen ervaring mee maar wat je kan doen is een bezwaarschrift sturen naar je verzekeringsmaatschappij waarbij je specialist ook aangeeft dat je niet in een risicogroep valt.

 

Krijg je dan weer een afwijzing gewoon weer een bezwaarschrift sturen. Verzekeringsmaatschappijen bouwen altijd buffers in omdat mensen dan bang worden om bezwaar te maken. Gewoon ff doorzetten en met samenwerking met je specialist moet het lukken.

 

Je kan ook altijd vrijblijvend een email sturen naar de advocate die vermeld staat op de ILD Care website. Wellicht dat zij je meer advies kan geven.

 

http://www.ildcare.eu/NL/PATIENTEN-INFORMATIE/Ziekte-en-Arbeid.html

 

Grtjs,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Re:Arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

Het enige wat ik voor elkaar heb gekregen is een verzekering met uitsluitng van de volgende klachten: longklachten, vermoeidheidsklachten en gewrichtsklachten. Dus mijn sarcoklachten op een rij. Voor mij betekent het dat ik aan die verzekering alleen iets heb als ik iets totaal anders ga mankeren of een ongeluk krijg of zo.

 

Mar:unsure: :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Re:Arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

HOi,

 

ja ik heb gelukkig:angry: al een aantal jaren voor ik deze k....... ziekte kreeg een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ik heb deze ziekte nu bijna 2 jaar, maar is een tijdje niet echt aanwezig geweest, nu is het des te heftiger terug.

Ik werk wel (tja eigen zaak weinig keuze) maar ik blijf echt plat als ik een zware dag heb.

dan kan ik niet werken.

 

Veel sterkte ermee.

groetjes Victoria

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Verzekeringen

 

Hoi, ik ben nieuw hier. Maar omdat ik werk bij Welder, jullie wellicht bekend, en wij ook te maken krijgen met vragen over het krijgen van een arbeidsongeschktheidsverzekering wil ik even reageren. Voor alle duidelijkheid: ookmik heb sarcoidose (helaas).

 

Als eerste is het goed om te weten dat verzekeraars vrij zijn in hun accepatie. Als zij de ziekte een te groot risico vinden dan mogen ze dat uitsluiten. Of je zelfs geheel weigeren.

 

Wat je wel kunt doen:

1. zorg voor positief medisch advies van je specialist, mogelijk kan hij iets zeggen over het verloop van de sarcoisode. Uiteraard is dit met name interessant voor mensen die niet met de chronische variant te maken hebben.

 

2. Vraag een motivering van je verzekeraar en kijk of je daarover kunt onderhandelen. Je kunt dat rechtstreeks proberen of via je tussenpersoon.

 

3. Lukt het dan nog niet dan zijn er vangnetverzekeringen maar daarvan zijn de voorwaarden meestal niet zo gunstig.

 

4. Op het moment dat je nog werkt of je een uitkeirng van UWV hebt is het mogelijk je vrijwillig te verzekeren als je gaat starten via UWV. Doe je dit binnen 4 weken nadat je bent gestart dan moet het UWV je altijd accepteren met al je klachten. Niet iedereen is fan van UWV, dat realiseer ik mij, maar het is wel een alternatief voor als je GAAT starten. Voor mensen die reeds gestart zijn gaat die vlieger helaas niet op. Met andere woorden: bereid je ook goed voor als je gaat starten op de arbeidsongeschiktheidsverzekering!

 

Hoop dat iemand wat aan deze tip heeft.

Link to comment
Share on other sites

ben zelfstandig ondernemer en had gelukkig al een aov bij Interpolis en ben nu om te beginnen voor 60% afgekeurd.

 

kan me voorstellen dat het op dit moment lastig is om een verzekering af te sluiten terwijl je al arbeidsongeschikt bent (of grote kans dat dit gaat gebeuren)

 

succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.