Ga naar inhoud

Sarcoidose en lotions


blompju

Recommended Posts

Diesel en anderen,

 

lichaam vreemde stoffen, even een andere vraag daarover, lotions???

 

Hebben jullie ook last van de huid, na gebruik van lotions, of gebruiken jullie een speciaal merk of ph vriendelijk of parfum vrij?

Kan het zijn dat je huid daar gevoelig voor geworden is door sarcoidose.

 

Groeten blompju

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Even in een ander topic gezet :)

 

Goede vraag Blompju! Met dit koude weer merk ik dat mijn handen droger zijn dan normaal. Ik voel dan de huid trekken en smeer er gewoon handcreme op. Ik weet zo even niet welk merk etc omdat ik de handcreme even niet bij de hand heb.

 

Ik merk daarna geen 'vreemde' bijwerkingen.

 

Wat doet het dan bij jou? Heb je al verschillende merken etc geprobeerd?

 

Groet,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

blompju,

 

Ik heb geen last van de huid bij mij vinden de reacties in mijn keel (dicht knijpen en slik problemen) en hoofd (tintelingen) plaats wanneer ik word bloot gesteld aan de dampen van bijvoorbeeld lotions, parfums, after shave en verflucht etc. Dit was in het verleden eveneens van toepassing met sigarettenrook en vuurwerk dampen.

 

Tip voor de sarco patiënt:

 

http://www.deathtodiabetes.com/Sarcoidosis_Diabetes.html

 

Avoid exposure to dust, chemicals, fumes, gases, toxic inhalants, and other substances that can harm your lungs.

COPD gerelateerd o.a. astma:

 

http://www.frieselongartsen.nl/ziektebeelden/Ernstig%20Astma.html

 

Niet-allergische prikkels

 

Er zijn ook veel niet-allergische prikkels die van belang zijn. Roken is voor patiënten met astma funest en moet absoluut ontraden worden. Ook kan blootstelling aan bepaalde (chemische) stoffen op het werk of thuis een nadelige invloed hebben. Bij een vermoeden hierop is overleg met de huisarts of longarts verstandig. Voorbeelden van andere niet-allergische prikkels zijn parfum, bak- en braadluchtjes, mist, inspanning en luchtverontreiniging.

Misschien overlap beroeps gerelateerd:

 

Extrinsieke allergische alveolitis (EAA)

 

http://www.beroepsziekten.nl/content/extrinsieke-allergische-alveolitis-eaa

 

Extrinsieke allergische alveolitis (EAA), in de Angelsaksische literatuur ook wel Hypersensitivity Pneumonitis genoemd, is een aandoening waarbij herhaalde inademing van kleine deeltjes van organische of chemische oorsprong heeft geleid tot een allergische reactie met een granulomateuze ontsteking in de alveoli (longblaasjes) en distale bronchioli (kleinste luchtwegen).

Differentiaaldiagnose

 

Bij de diagnostiek van de chronische vorm blijken in de praktijk vaak verschillende aandoeningen zoals sarcoïdose, auto-immuunziekten en maligniteitende revue te passeren.

De overmatige reacties worden ook wel MCS (Meervoudig Chemische Sensitiviteit) genoemd.

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Meervoudige_chemische_overgevoeligheid

 

The Ohio Network for the Chemically Injured (ONFCI) welcomes you to another continuing education program on Multiple Chemical Sensitivity (MCS).

 

Check all potential MCS patients for Vitamin B12 deficiency. Any levels under 350 are especially suspect. The liver is the detoxification organ and should store large quantities of Vitamin B12. The following blood tests should be given together to determine B12 deficiency. If homocysteine, methylmalonic acid, or both, are high and return to normal after a few weeks of B12 treatment, it is likely the patient is malabsorbing and requires continued treatment. A deficiency may prevent eliminating toxic chemicals from the body.

 

Met gebruik van Vit.B12 injecties en dagelijks methylcobalamine smelt tabletten (actieve vorm van B12) zijn de heftige reacties van een paar stoffen bij mij afgevlakt maar nog steeds niet weg. Ik kan momenteel beter tegen sigarettenrook, vuurwerk dampen, uitlaat gassen verkeer en verflucht buiten (niet binnen).

 

Sinds ik met het Marshall Protocol bezig ben gaan de MCS reacties op bepaalde chemische stoffen op en neer -- in die zin ben ik hoopvol gestemd dat t.z.t. deze overmatige reacties tot het verleden gaan behoren.

 

Diesel

Link to comment
Share on other sites

hallo allemaal

 

Dat is lang geleden dat ik niet meer bij de site ben geweest,ben veel ziek geweest en veel pijn in mijn lichaam in verband met dunnevezel neuropathie,maar over de crème ik denk dat all mensen met sarcoïdose hebben last van droog huid,ik zelf heb last van en van droog ogen ook.

groetjes all van Katja - [fATINE ]:)

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.