Ga naar inhoud

Sokken


Albertina

Recommended Posts

Hebben jullie ook problemen met sokken?

 

Ik draag al een jaar vrijwel nooit sokken. Alleen heel soms vlak boven de hak afgeknipte sportsokken (maar die blijven natuurlijk niet goed zitten), of geitenwollen sokken van mijn vader die lekker los zitten (drie maten te groot :blink:).

Als ik sportsokken, sneakersokken, pantoffelsokken of bedsokken in mijn eigen maat aantrek, gaan die na een poosje pijn doen, hoe los ze ook lijken te zitten.

 

Het begint heel geleidelijk. Op een gegeven moment realiseer ik me dat mijn enkels pijn doen en dat wordt dan langzaam aan erger, totdat ik doorkrijg dat het mijn sokken zijn. Die niet strak zitten of knellen, maar toch pijn gaan doen. Als ik mijn sokken dan maar weer uitgooi, dan gaat de pijn weer over.

 

Iemand die het herkent en misschien een goede tip heeft? Die veel te grote sokken van mijn vader passen natuurlijk niet in mijn laarzen. Ik heb de hele winter met blote voeten in mijn(met wol gevoerde en echt leren) laarzen gelopen:S. Door de wollen voering en het leer ging dat best goed, maar aan het einde van het seizoen begon er toch een luchtje aan te komen:ohmy:.

 

Gelukkig kan ik voorlopig gewoon op mijn slippers lopenB)

 

Groeten,

Albertina

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Re:Sokken

 

Ik heb daar geen last van maar ik kan mezelf herinneren dat er mensen zijn die ook niet met bijvoorbeeld dekens over hun benen/voeten kunnen slapen. Dit heeft schijnbaar weer te maken met Dunne Vezel Neuropathie.

 

Groetjes,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Re:Sokken

 

ik draag ze wel, maar ik kan me voorstellen dat hoe het moet voelen. Ik heb ook snel last van naadjes in de sokken, of dan zetten mijn voeten op en drukken ze. gelukkig hebben we nu vloerverwarming, dat is heeeeeerlijk zonder sokken in de winter! en nu op slippers!!

Link to comment
Share on other sites

Re:Sokken

 

Ik heb gelukkig geen last van het dekbed, dat lijkt me erg koud worden :blink:: Geen dekbed over mijn voeten en geen sokken :S. En als mijn enkels te koud worden, gaan ze pijn doen van de kou :ohmy: Dat zou een ramp zijn...

DVN, tsja, ik zal het nog eens nalezen, vooral dat artikel waar ik laatst een link van geplaatst heb. Ik heb \'m zelf alleen snel doorgekeken:blush:.

 

Groeten,

Albertina

Link to comment
Share on other sites

Re:Sokken

 

Hoi Cunera,

 

Wij hebben ook vloerverwarming, maar als bijverwarming. Het verschil is ons helaas niet goed uitgelegd door de aannemer. Resultaat is dat de vloerverwarming alleen aan gaat, als de hele CV aanslaat. Dus als ons supergoed geïsoleerde huis warm is, of de zon de kamer verwarmt, slaat de verwarming af en daarmee ook de vloerverwarming:S. Maar goed, echt koud (zoals in de bijkeuken, brrr) is de vloer dan ook weer niet.

Nu loop ik inderdaad ook aldoor op blote voeten en/of slippers. Maar als het weer wat kouder wordt, dan doe ik papa\'s geitenwollen sokken maar weer aan:huh:

 

Groeten,

Albertina

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Re:Sokken

 

Ik heb het meer aan de onderkant vd voeten, als de sokken gaan verplaatsten beginnen de problemen. Dan loop je op een naadje, een ribbeltje enz.

Gaat erg pijn doen totdat ik op een gegeven moment bijna niet meer kan lopen.

 

Wat wel iets geholpen heeft is bijv schoenen van ecco kopen.Dan heb je het probleem vd sokken nog wel maar al iets minder pijn nav de schoenen.

 

Schijnbaar worden door de dvn de sokken nu ook vrij vochtig en al met al is het dus behoorlijk pijnlijk.

 

Dus wel herkenning maar iets anders

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Over een paar weken moet ik weer naar de reumatologe. Dan ga ik haar de artikelen over DVN laten zien en vragen wat zij ervan denkt. Ik herken toch wel heel erg veel DVN-symptomen.

Mijn man en moeder hebben ze ook gelezen (mam spontaan, ze zag ze liggen op mijn bureau...) en hadden ook allebei het idee dat dat helemaal bij mijn klachten past.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Misschien dat je je klachten straks een 'naam' kunt geven. Ik hoop alleen niet voor je dat het DVN is natuurlijk maar als het dat is kunnen ze misschien iets doen met behandeling.

Link to comment
Share on other sites

Heb ik nou ook!

 

Ik heb daar geen last van maar ik kan mezelf herinneren dat er mensen zijn die ook niet met bijvoorbeeld dekens over hun benen/voeten kunnen slapen. Dit heeft schijnbaar weer te maken met Dunne Vezel Neuropathie.

 

Groetjes,

 

Joachim

 

Wat kan je hier aan doen??? Om wel dekens over de pootjes te kunnen verdragen??

 

Freddy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Freddy,

 

Ik heb begrepen dat je nog maar net Sarcoïdose hebt en nog volop onstekingen in je enkels hebt. Dus die gevoeligheid kan ook 'gewoon' komen door de onstekingen en het vocht in je enkels/voeten. Je hoeft nog niet meteen aan DVN te denken.

 

Even concreet, je kunt twee dingen doen:

1) Pijn onderdrukken.

Ik heb op een gegeven moment van de Reumatoloog Zaldiar gekregen om beter te kunnen slapen.

Ik gebruikte al een maagbeschermer en 2x daags 800 mg Brufen en mocht daarnaast indien nodig max. 6 Paracetamols per dag gebruiken. Voor de nacht indien nodig een Paracetamol + een Zaldiar (morfineachtig, daar werd ik heerlijk slaperig van).

In de praktijk gebruikte ik óf 2 Paracetamols óf Zaldiar + 1 Paracetamol voor de nacht.

2) Een dekenboog lenen.

Ik denk dat je die via de thuiszorg kunt lenen. Een dekenboog is een soort koepeltje dat je aan het voeteneind zet. De dekens gaan daar overheen en kunnen dankzij het koepeltje je voeten niet raken.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Misschien een erg simpele oplossing, maar ik slaap gewoon met mijn voeten buiten de dekens. De pijn op zich vind ik hinderlijker dan de lakenintolerantie (jawel, er is een medische term voor)

Sokken lijken van mijn voeten af te branden/knellen, ook wijde. Maar dat gevoel heb ik ook vaak met schoenen. Het liefst zou ik altijd op birkies lopen. Lekker luchtig met een loopvlak war redelijk koel blijft. Lastig in de regen en als het echt koud wordt.

 

Een vraag waar ik mee worstel is: heeft het wel zin om te laten testen op DVN? Ik heb begrepen dat er niet echt een therapie voor is ontwikkeld. Voor mij is het duidelijk (gezien mijn klachten) dat ik het heb. Ze kunnen er verder niets mee. Of zijn er mensen hier die wel ervaring hebben met medicatie oid?

 

Als ik bij sommige mensen lees wat er aan pijnstillers genomen wordt om de pijn te onderdrukken dan weet ik echt niet of ik dat wel wil. Ik begrijp de noodzaak er wel van maar ik heb een belachelijke aversie/angst tegen medicijnen, dus het probleem ligt echt bij mij. Ik veroordeel uiteraard niemand omdat ze therapie in welke vorm dan ook gebuiken.

 

Groetjes, Jacqueline.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zjakke,

 

Krijg je geen koude voeten als er geen dekbed overheen ligt? Ik kan niet slapen met koude voeten. Die moeten eerst warm worden. En sinds ik Sarcoïdose heb, gaan mijn enkels pijn doen als ze te koud worden. Daarom ben ik dus blij dat de geitenwollen sokken van pa wel lekker zitten :biggrin:.

Over pillen slikken: daar ben je altijd zelf bij. Als je niet wilt, dan kun je ze toch weigeren? Voeger slikte ik ook nooit iets. Ik liep vaak rond met hoofdpijn, maar nam er meestal niets voor. Daar zit ik nu dus totaal niet meer mee. Dankzij de Ibuprofen die ik dagelijks slik heb ik nog maar zelden hoofdpijn of menstratiepijn en als ik het toch krijg, dan neem ik er gerust Paracetamol bij. De artsen doen er zo gemakkelijk over, waaom zou ik er dan mee zitten? :w00t:. Ik zou graag afbouwen, heb dat ook wel geprobeerd, maar kreeg weer zoveel klachten dat ik dat voorlopig niet meer probeer.

Ik pas wel een beetje op, hoor. Ik drink geen alcohol meer, wil mijn lever niet nog meer belasten en met de Zaldiar daar ben ik al een paar maanden gestopt.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Freddy , je kan ook een kartonnen doosje pakken en de zijkant eruit knippen (hoef je niet langs de thuiszorg).

 

Jacq, als DVN medisch vast gesteld is dan kun je makkelijker het medicijn Remicade krijgen.

Link to comment
Share on other sites

sokken

 

Hallo, dit is een berichtje van ann.

Het is de eerste keer dat ik reageer op jullie site en ik weet nog niet of ik nu zeker sarcoidose heb, maar het lijkt er wel rammelend veel op..maar goed dat later...

 

OOk ik kan meepraten over sokken.. ik draag zomers slippers. en s.nachts heb ik periodes dat ik geen dekbed op mijn voeten verdraag.

 

Wat ik uit eigen ervaring weet, is dat het mij helpt om een warme kruik op de plek van mijn voeten te leggen..

ik kan mijn voeten er dan wel op zetten..er onder houden hou ik minder goed vol...

Verder draag ik nog wel eens pantoffels in bed.Daar zitten minder naden aan en zijn gekaakt van dekbeddenstof met veertjes en o.a. te koop bij de betere

beddenspecialisten....

 

Mijn voeten blijven zo in ieder geval nog iets op temperatuur.

 

Ook kun je voordat je die sloffen aantrekt ze voorverwarmen in de droogtrommel of er een warme pittenzak in stoppen...Het dons neemt de temperatuur snel over...

wie weet heb je hier iets aan..

 

succes in de komende (koudere maanden)

 

groetjes ann

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ann,

Die pittenzak, die ken ik. Heerlijk bij onverwachte spierpijn, maar ook lekker om ijskoude voeten op te warmen! Ik heb het geluk dat ik een waterbed heb, dus met de thermostaat een tikkie hoger lig ik op een reuzewarmwaterzak :) en bovendien lig ik lekker zacht :biggrin:.

Die pantoffels, dat lijkt me wel wat. Als ze maar niet strak zitten... Maar dat is voor binnenshuis... Wat draag je dan buitenshuis? Daar is mijn vraag mee begonnen. Het begint kouder te worden. Wordt het weer een winter op blote voeten in laarzen???

Link to comment
Share on other sites

Even over de koude voeten....Als ik naar bed ga met warme voeten, dan worden ze niet meer koud. Als ik zo veel pijn heb dat ik zelfs geen deken kan verdragen dan voel ik ook niet dat ze koud zijn dan doen ze alleen maar zeer.

Wat ik wel gek vind is dat ik het niet altijd heb. Het komt en het gaat. Of is dat normaal?

 

De volgende keer als ik bij een specialist ben ga ik eens praten over de noodzaak van een goede diagnose. Dat zal idd in de toekomst dingen een stuk makkelijker kunnen maken. Ik ben het vertrouwen in de doktoren een beetje kwijt en stel het steeds uit. Verder wil ik helemaal niet weten dat ik ziek ben en stel het dus nog wat langer uit. Deze struisvogelpolitiek werkt misschien wel voor even, maar is op lange termijn niet de verstandigste keuze. Dank je wel Joachim dat je me daar even mee confronteerd. Af en toe heb ik dat nodig.

 

Groetjes, Jacqueline.

Link to comment
Share on other sites

Het heeft idd niet zoveel nut maar ja als je het wel weet kun je het weer plaatsen en zo.Ik meen dat remicade en humira ook voor dvn wordt gegeven, want humira zou ik krijgen ivm de rare temperatuurdaling die ik steeds heb.

 

Wat betreft koude voeten en kuiten en zo, en de rest vh lichaam....gisteren bijv ook weer, ik voelde door en door koud van binnen en mijn vriend voelt aan mij en ik voel dus wel warm aan en het is dus ook vaker andersom, blijkbaar voel ik het anders dan hij het voelt, zeeer verwarrend.

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Volgens mijn Reumatologe komt DVN alleen bij Chronische Sarcoïdose voor. Ik heb Acute Sarcoïdose, dus ik kan geen DVN hebben.

 

Waarom sokken bij mij steeds pijn gaan doen, alsof ze knellen, dat wist ze helaas ook niet. Ik ben bang dat ik ook deze winter weer met blote voeten in mijn laarzen moet. Met geitenwollen sokken aan zou ik maat 43 nodig hebben, maar die is vrij zeldzaam, dus dat is geen optie.

 

Mijn voeten zijn sinds vorig jaar een maat groter. Van maat 41 naar 42. Ik kan dus al mijn oude schoenen en laarzen niet meer aan. Volgens de pedicure gebeurt het bij Reumapatiënten heel vaak dat de voet een beetje doorzakt en dat daardoor de voeten groter worden. Misschien is dat bij mij ook gebeurd?

Zo langzamerhand wordt het denk ik wel tijd om mijn oude schoenen weg te doen. Ik heb de hoop opgegeven dat ik ze ooit weer aan kan.

Link to comment
Share on other sites

deze winter weer met blote voeten in mijn laarzen

 

Tjeee.... wat een herkenning weer hier over die vervelende voeten!!!

Ik ben er ook achter dat ik zo'n 2 jaar geleden een maatje groter van schoonmaat ben gegegroeit haha... had altijd 37/36 maar dat is nu toch echt 39 hè....

Link to comment
Share on other sites

deze winter weer met blote voeten in mijn laarzen

 

Ik heb wel Chronische Sarcoïdose :( ben wel blij dat dit nu ook onderzocht gaat worden op korte termijn hoop ik???

 

Tjeeeee.... wat een herkenning over die rare voeten van ons......

 

Ik ben er ook achter dat ik zo'n 2 jaar geleden een maatje groter van schoonmaat ben gegegroeit haha... had altijd 37/36 maar dat is nu toch echt 39 hè.... weke delen reuma...

Ik loop ook al twee jaar met blote voeten zomer en winter, Albertina ik dacht ik alleen geen sokken in de schoenen kon verdragen hihi... Ik ben echt blij dat ik dit hier lees....

 

En zo ook met mijn kleding, dat is ook maatje meer geworden en ik heb het nu maar opgegeven!!!

Ik heb vandaag een nieuwe wintercollectie opgehaald en daar werd ik wel zo blij van,

dat ik ook maar lekker naar de kapper ben gegaan, dit voelt echt heerlijk!!!!!

Ook al omdat ik me nu weer zo goed voel, moet ik hier maar onmiddelijk van profiteren..... toch??? ;)

 

Ik hoop dat het geen koude winter gaat worden voor onze arme voetjes....

Link to comment
Share on other sites

Okkie,

 

Van 36/37 naar 39? Dat is niet 1 schoenmaat, dat zijn er 2!!! Jij wint :biggrin:

 

Enig idee hoe het komt dat sokken voor jou (en mij) een probleem zijn???

DVN leek mij een goede verklaring totdat de reumatoloog daar een streep doorhaalde. Voor jou staat die optie natuurlijk nog wel open;)

Link to comment
Share on other sites

huh... 36/37 naar 39?? :biggrin:

 

jahahaha... ikke weer eens door de bocht 37/38 moet dat zijn... :biggrin:

 

Ja ik ben ook heel erg benieuwd wat mijn Neuroloog hiermee gaat doen en of ik het ook werkelijk heb, dan zou 't voor mij ookallemaal veel duidelijker worden en denk dat 't acepteren dan ook wat makkelijker af zou gaan.... :wink:

 

Groetjes!!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook een grotere maat in schoenen gekregen, dacht al dat het aan de modellen lag, dat die kleiner uitvielen...huh wat raar.....hoe kan dat nou? lollll

 

maar wacht eens, ik heb platvoeten, dus dan kunnen ze al niet meer doorzakken en groter worden....nou dan weet ik het ook niet meer haha

Bewerkt door knuffel
Link to comment
Share on other sites

bacterieele zalf...... heel verrassend!!!!

 

hihi...ja ik denk dat ik dat ook heb en wat denk je van het gewicht van ons dat druk wel op die arme voetjes hè :)

 

Ik heb of liever gezegt had... tot voor kort grote plekken op mijn wreef en de zijkant daarvan ,

jeukende blaasje die ik dan stuk krabbelde en dat werd steeds groter en groter...

Nu heb ik hier bacterieele zalf opgedaan, (had ik nog voor een andere aandoening)

en heel verrassend... na 1 nacht insmeren was het al bijna weg en de tweerde keer

is er alleen nog een rode plek zichtbaar... sjongejonge... dat is fijn!!!! :) :)

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.