Announcement

Collapse
No announcement yet.

lyrica

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • #16
  Voor sommige dingen wel, en voor sommige dingen niet is mijn ervaring. De zenuwpijn gaat overal doorheen, bewegen of niet bewegen. Wel komt het altijd op in rust, maar of ik de weken ervoor nu meer bewogen heb of niet, die pijn blijft hetzelfde. (scheuten in handen, voeten, ellebogen en knieŰn) Wel helpt bewegen bij mij tegen bijv. hoofdpijn en pijn rondom gewrichten, dat wordt er op termijn wel minder van. Maar dan heb ik het wel over een langere periode in staat zijn om meer te bewegen. Op dit moment zit ik met strikte rust thuis (per order van de huisarts, lang verhaal) en merk ik dat ik meer last heb van die pijn.

  Comment


  • #17
   sorry was ara 290, ik heb nu 2 keer meegedaan aan een proefperiode omdat het nog niet op de markt is. De 1e keer was ik er al snel achter dat ik placebo had. De tweede keer heb ik er wel voordelen van gehad, maar ik weet nog niet of het nou het echte middel was.

   Comment


   • #18
    bij mij maakt het wel verschil of ik veel beweeg of niet. een dagje luieren moet ik vaak bekopen met een meer pijnlijke nacht als anders. De pijn komt inderdaad opzetten zodra ik in rustpositie lig.
    Heb al een een apparaat overwogen dat elke 10 minuten automatisch je benen omhoog trekt in bed haha. Maar dan wordt je daar natuurlijk weer wakker van en dat schiet dus ook niet op

    Comment


    • #19
     Als ik nog een vraag mag stellen. Hebben jullie behalve neuropijnen ook uitval van gevoel en motoriek? Ik heb dat vanaf mijn nek naar onder eigenlijk over mijn hele lichaam. Misschien wel wat veel, maar vroeg me af hoe andere daar mee omgaan. Veel moeten leren compenseren. Leren lopen, dingen pakken en met gevaren omgaan zoals hete koffie en scherpe dingen en als je dan iets voelt is het meestal pijn.
     Maakt dagelijks leven wel een uitdaging haha. De pijnen verlammen nog het meest, en medicijnen maken je ook lekker alert. Hebben jullie bepaalde truckjes om met sommige situaties om te gaan of zo?

     Comment


     • #20
      Ik laat wel vaker iets zomaar vallen,zonder dat ik mijn hersenen daar opdracht toe geef. Is me eens gebeurd bij een konijn van me, sindsdien pak ik mijn konijnen liever niet meer op.
      Een tijd geleden moest ik van maastricht naar eindhoven rijden vanwege een operatie voor de hond. Dat is ongeveer een uurtje. Op de terugweg verloor ik het gevoel in mijn rechtervoet, toen heb ik wel een angstig momentje gehad met 120 op de autobaan! Ik heb het gemeld aan mijn behandelend arts, en als ik daar vaker last van zou krijgen ging ze voor een hersenscan. Gelukkig is het daarna niet meer gebeurd, maar vergeet het niet aan je arts te melden. Ook ben ik laatst zomaar in een veel te heet bad gestapt,zonder het te merken, dat is natuurlijk wel gevaarlijk, ben aan het denken over thermosthatische kranen.
      :
      O en nog iets: je mag hier alles vragen wat je wil!!!!, behalve dan misschien mijn pincode haha

      Comment


      • #21
       Hoi Bianc,

       Bij mij werd gelijk het rijbewijs ongeldig verklaard. Ik mocht nadat deze afwijking in mijn zenuwstelsel werd geconstateerd direct geen voertuigen meer besturen totdat een "onafhankelijke" neuroloog mij beoordeeld had. Zijn beoordeling moet dan uiteraard wel gunstig zijn. Maar een normaal rijbewijs zal ik nooit meer krijgen. Laat staan de kosten die hiermee gemoeid zijn.
       Ik begrijp dat jij hier ook geen problemen mee hebt gehad?

       Comment


       • #22
        hoi jeroentia,
        nee helemaal niet. ik heb wel oogschade overgehouden omdat de diagnose en dus medicatie iets te laat op gang kwam. Ook zie ik niets in het donker en kan dus 's avond niet meer rijden. Dat heb ik mezelf opgelegd voor mijn veiligheid en die van anderen. Er is nooit iets gemeld aan het rdw.
        Heel vervelend dat je rijbewijs ongeldig is verklaard. Ik zou niet weten hoe ik dat op moest lossen. Ik rij niet veel, maar ben alleen en moet toch grote zakken dierenvoeder halen. Net voor ik ziek werd had ik een jeepje aangeschaft, wat al jaren mijn droom was, ik zit een stuk hoger, en dat maakt veel. Toch ben ik niet altijd zeker met autorijden en dus laat ik hem staan als het niet nodig is.Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? hebben de artsen het gemeld aan het rdw?

        Comment


        • #23
         De artsen hebben het niet gemeld aan het RDW. Ze hebben mij erop gewezen dat wanneer je zenuwziekte hebt of hebt gehad, en andere criteria, je bij wet verplicht bent om dit te melden aan het CBR. Een rijbewijs is ooit afgegeven met de voorwaarde dat je gezond bent.
         Hier een indicatie van de vragen die je krijgt over veranderingen in je gezondheid en de geldigheid van je rijbewijs.
         http://www.cbr.nl/11376.pp
         Ik heb het dus zelf gemeld aangezien ik geen problemen wil met mijn verzekering bij een mogelijk ongeluk. Ik heb dit nooit geweten en baal daar natuurlijk best van.
         Laatst gewijzigd door Jeroentia; 19-03-2015, 12:52.

         Comment

         Verwerken...
         X