Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lifestylemetamorfose

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Lifestylemetamorfose

  http://www.lifestylemetamorfose.nl/
  Iemand toevallig van gehoord of geweest? Ben benieuwd!
  25 januari heb ik een afspraak met Yvonne van Stigt. Zij zegt mij te kunnen helpen, ben benieuwd. Baat het niet schaad het ook niet.

  Kom er deze week achter dat ik maar beter geen koffie met zoetjes kan nemen. Het maagzuur komt bij mij sinds een week of 3 bijna dagelijks in de avond omhoog:cursing:
  Ook de laatste tijd last van wat scharnieren, allemaal links:crying: knie, enkel en heup.

 • #2
  Nooit van gehoord. Ben wel zťťr benieuwd!

  Ik geloof zeker dat sport en voeding veel bepalender zijn voor hoe we ons voelen dan we denken. Ik eet sinds ik weer sarcoÔdose heb dan ook grotendeels zoals zij beschrijft, maar dan gericht op ontstekingremmende werking. Ik heb daar merkbaar baat bij. Denk ik :) En ik sport zoveel als mogelijk, altijd op lege maag (anders last v maagzuur :))

  Ik ben benieuwd, laat je weten wat je ervaringen zijn?

  Groeten,
  Marcella

  Comment


  • #3
   Het "Oer-dieet"

   Hallo allemaal,
   Vorige week ben ik bij Yvonne van Stigt geweest, een leerzame ontmoeting!
   Ze heeft mij uitgelegt hoe een immuum systeem werkt, kort gezegt komt het er op neer dat de mens in de Oertijd is ontworpen en dat ontwerp nooit is veranderd. Daarom met onze voeding back to basic. Ik ga het gewoon doen.
   En nu na een kleine week wordt ik al minder snel moe, heb energie voor 10? werkt het dan toch? De tijd zal het leren. Het is wel een hele omschakeling want je moet wel heel anders boodschappen gaan doen.
   Kort komt het er op neer dat je je moet voeden met: vlees, vis, noten, knollen, groeten en fruit. En zeker geen: koemelk, aardappelen, peulvruchten, soja producten, Gluten! dus ook geen brood! zo weinig mogelijk koolhydraten.
   Voor de geintereseerden heb ik het stukje digitaal ingescand en bijgevoegd!

   Stel dat dit helpt dan hebben we er allemaal iets aan
   Attached Files

   Comment


   • #4
    Hoe is het nu met je dieet? Ben benieuwd naar je ervaring ermee.

    Comment


    • #5
     De afgelopen week voel ik mij super:thumbup:
     Of het mede door het dieet komt weet ik niet maar het gaat wonder wel!
     Sporten hou ik ook wel weer iets langer uit. Dus wie weet.

     Comment


     • #6
      Origineel geplaatst door MaMaLief View Post
      Hoe is het nu met je dieet? Ben benieuwd naar je ervaring ermee.
      Hallo Miranda, Ik heb net je aanmelding gelezen. Heel beroert dat je het helemaal alleen moet doen!
      Ik zeg ook aan het dieet, je Immuum systeem komt dan tot rust. waarschijnlijk ga je al na een week of 2 merken dat je minder moe wordt.
      Ik loop er nu ongeveer 2,5 jaar mee en het kan heel goed zijn dat bij mij de ziekte op zijn retour is maar een antwoord heeft niemand en krijg je ook niet.
      Ach ja lekker verder leven.
      Hť sterkte er mee en ook ik ben benieuwd.

      Gr. John

      Comment


      • #7
       Update / nieuws over mijn dieet.

       Even een update over mijn ervaringen met het Oerdieet en mijn alternatieve behandeling.

       Ik ben nu zeg maar 2 maanden bezig en hou me goed aan de adviezen van Yvonne van Stigt. Ze heeft mij nu 2 keer doorgemeten, afgelopen dinsdag weer geweest, ik maak goede vorderingen ten opzichte van een maand geleden! De eerste keer kwam er uit dat ik van het z.g. spoorelement Zink een tekort bleek te hebben. Dus een pot tabletten, super zink, meegekregen.
       Ook blijkt er diverse onderzoek te zijn gedaan met de stof Quercentine. Dit zit onderandere in appels en in hogere dosis ook in kappertjes. Ook daar slik ik 3 x daags een capsule van (300 mg). Ik heb 2 stukjes op het internet gevonden over deze "Antioxidant" en ook toegevoegd voor de geinteresserden.

       Hoe gaat het nu: nou ik kan jullie vertellen dat ik met sprongen vooruit ben gegaan. Ik werk sinds 1 maart weer hele dagen! voel me, wisselend, heel goed. Ook met sporten kom ik weer redelijk in de buurt van mijn oude niveau. Toch gaat het met mijn linkeroog nog niet goed! Nog steeds ligt wazig beeld en niet scherp, gevoelige en nog steeds vreemd uitziend ooglid. Dat werd 3 weken geleden wat erger, nu heb ik het gevoel dat het weer wat beter wordt.

       Inmiddels (na dinsdag) nog wat supplementen gekregen om de darmflora een handje te helpen. Ben wel wat geschrokken van de rekening, maar als het mij helpt heb ik het er voor over!
       Ik heb nu de volgende stoffen.
       Super zink, 2 tabletten voor het slapen. De Quercentine 3 x daags.
       z.g. Membraamcomplex 6 tabletten in de ochtend en 2 x daags een capsule Melaleuca. De laatste 2 zijn een kuur.
       Ik voel me erg goed, ben niet meer zo vermoeit! alleen dat is al 100% winst! Ga zaterdagavond met de trainingsploeg mee om een 500 - 1500 meter te schaatsen in Tialf. Ik zal de gereden tijden jullie mededelen.

       Groetjes,
       John
       Attached Files

       Comment


       • #8
        John,

        ik heb het ene artikel gelezen, en het ander werd me toch wel ingewikkeld. Die flumiciel heb ik vaak als antie hoest middel gehad, en dat heeft als zodanig ook redelijk gewerkt. De vraag blijft natuurlijk waarom kan je lichaam niet meer de active oxidanten te lijf gaan? Een gezond lichaam moet dat gewoon kunnen. Het plat leggen van je verdediging linie tegen van alles is lijkt mij een slechte strategie als de reden voor de activiteit niet weet. Als of je tegen de generaal in een oorlog zegt houd eens op met schieten het maakt zo'n lawaai, zonder dat je weet welke vijand hij aan het bestrijden is. Zoals je weet is de leer van Marshal hierin heel duidelijk: er zitten bacterien in de cellen verstopt. Je immuun systeem is die aan het bevechten en dat geeft een hoop rotzooi, resten van die bacterien komen in je bloed baan en behalve dat het gevecht je ziekt maakt doen die toxinenen dat ook. Als je nu het gevecht stopt voel je veel beter! Dat is soms ook nodig omdat je teveel last van het hele gedoe krijgt. Maar als je denkt dat het nu weg is klopt er iets niet in de redenatie. Het kan zijn dat als je immuun systeem weer actief wordt je zonder dat je het merkt, toch langzaam maar zeker alles opgeruimd wordt. Het kan ook zijn dat het hele gedoe later weer terug komt. We zullen gaan ervaren wie er gelijk heeft. In elk geval heeft het zin om met dieet je hele syteem minder te bealsten zodat er totaal meer energie overblijft.

        Ik hoop dat je mooie rondjes kunt rijden. Het is voor mij al weer een jaar of 5 geleden dat ik veel geschaatst heb, eerst een hernia, toen een verbouwing en verhuizing nu sarcoidose. Ik heb mijn schaatsen nog steeds, maar ga eerst maar fietsen voordat ik weer aan schaatsen ga denken.

        groeten Erik (Roelof)

        Comment


        • #9
         Tja Erik, daar zit wat in! De tijd zal het leren.
         Morgen om 19.00 uur staan we in Thialf. eens kijken wat het wordt, het is 2 jaar geleden dat ik een dergelijk wedstrijdje heb gereden.
         De 500m zal wel lukken maar de 1500 is volgens mij nog een rondje te ver op dit moment. efin ik laat het je weten. evt. kun je me volgen op mylaps.com
         Gr. John

         Comment


         • #10
          John,

          De info over Quercitine heeft ook mijn aandacht wat betreft o.a de veiligheid in gebruik omdat deze stof ook wordt gebruikt bij het Marshall Protocol indien nodig -- dit ter zijde.

          Origineel geplaatst door J.Meijwaard View Post
          Ook blijkt er diverse onderzoek te zijn gedaan met de stof Quercentine. Dit zit onderandere in appels en in hogere dosis ook in kappertjes. Ook daar slik ik 3 x daags een capsule van (300 mg). Ik heb 2 stukjes op het internet gevonden over deze "Antioxidant" en ook toegevoegd voor de geinteresserden.
          Ik heb een vrij groot bestand met aanvullende info over Quercitine het is een proefschrift van Hester van de Woude in het Engels met een uitgebreide samenvatting in het Nederlands -- wellicht ben jij er in geÔnteresseerd.

          Mechanisms of toxic action of the flavonoid quercetin and its phase II metabolites

          http://edepot.wur.nl/121777

          Diesel
          "Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet"

          My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency.

          Comment


          • #11
           Diesel,

           Bedankt voor de link! Ik heb de samenvatting net gelezen, taaie stof!
           Maar ook wel weer leerzaam.
           Mijn behandeld natuurgeneeskundige kent het stuk. Misschien ook al bekend vanuit het MP mag je de stof maar beperkt in een grotere dossis hebben.
           Ik slik 3 x per dag een capsule van 300mg.

           Vooralsnog voel ik me heden best wel goed! De tijd zal het leren!

           Thanx,

           John

           Comment


           • #12
            Update tussenstand 24 mei 2011

            Beste lotgenoten,

            Vanmiddag weer in het Hofpoort ziekenhuis geweest voor een check up. Deze keer was ik toch wat sceptisch!
            De laatste paar weken hoest ik namelijk weer veel maar toch ben ik niet meer zo extreem vermoeid.
            De longfoto laat zien dat de lymfklieren van de longhylus nog steeds niet zijn genormaliseerd! Daar komt nu bij dat mijn longen nu erg veel vlekken vertonen! En dat is dus een verslechtering!
            De uitslag van het bloed, het/de ACE waarde is nu 86. Dat is dus nog steeds veel te hoog!
            Even kort de bloed waardes:
            19-08-2009 ACE 108
            19-01-2010 ACE 82
            27-04-2010 ACE 77
            20-10-2010 ACE 90
            24-5-2011 ACE 86

            De ziekte is duidelijk weer wat actief.
            Toch heb ik met de ingeslagen weg met de alternatieve geneeswijze wel gewonnen dat ik niet meer zo extreem moe ben. Er zit dus wel degelijk veel in het fenomeen voeding!
            Ik kan de hele dag mijn werk doen, voel me goed en ben redelijk actief. Dit laatste tot zekere hoogte.

            Met de longarts net als de vorige keer besloten om afwachtend te blijven, en zolang er geen reden toe is, nog steeds niet over te gaan op medicatie.

            De volgende afspraak is gemaakt op 22 november 2011 of er moeten zich tussentijds van allerlei klachten manifesteren.

            Groetjes,

            John

            Comment


            • #13
             Hey John,

             Jammer vd uitslag zeg! Je zult wel weer geschrokken zijn. En inderdaad ook ik ervaar dat voeding, rust, levensstijl een behoorlijke impact hebben iig op hoe je je voelt. En voor mij werkt de vermoeidheid en concentratieproblemen veel meer invaliderend dan de dagelijkse pijnen. Welke arts heb jij, als ik vragen mag en heb jij je resultaten gezien op gewone thorax foto, of ook PETscan? En heb je een longfunctie test gedaan?

             Groeten,
             Marcella

             Comment


             • #14
              Tja, je hoopt altijd op betere tijden. Het gekke is dat ik maandagavond weer ben mee gegaan met de veldtraining, heb zeg maar bijna geen spierpijn en kon lekker mee komen.
              Laatste weken, dit begon ongeveer met Pasen, last van verkouwdheid, weer hoesten, en op 4 mei nog langs de huisarts geweest omdat mijn rechter oor voor mijn gevoel dicht zat. Dit bleek niet zo te zijn. Denk dat dit al de voortekenen zijn geweest. Het blijft een moment opname.
              Mijn vitamine B 12 staat nu op 283 de bezinking op 21, dat is hoog. Ook de kreatinine is erg hoog 102!
              Ik ben onder behandeling bij doktor H. Ribbert. Beste man, heel meegaand en vind dat ik eerder en frequenter bij hem aan de bel moet trekken. Maar ik ben niet iemand die snel naar dat soort loopt. De resultaten gezien op een gewone Thorax foto. Lijkt wel een sneeuwbui in mijn longen.
              Longfunctie wil hij de volgende keer weer gaan doen. Dat is in november of als de klachten / situatie verslechteren.

              Groetjes, John

              Comment


              • #15
               John
               Origineel geplaatst door J.Meijwaard View Post
               Mijn vitamine B 12 staat nu op 283
               Is dit je eerste B12 waarde die bij jou bekend is?

               Een B12 waarde van 283 sluit een tekort nog niet helemaal uit -- dit is een waarde die in het grijze gebied valt waarbij B12 deficiŽntie symptomen zich reeds kunnen manifesteren. Menig arts wacht af tot de B12 waarde is gezakt naar de absolute ondergrens of zelfs daaronder alvorens tot actie over te gaan.

               Heb je de laatste tijd ook vitaminen supplementen geslikt waar B12 zit?

               Wanneer dit jouw eerst gemeten B12 waarde is is het raadzaam over een tijdje (3 Š 4 mnd) weer je B12 waarde te laten bepalen of er een significante daling valt waar te nemen. Slik geen vitaminen supplementen -- indien van toepassing -- waar B12 in zit verwerkt de aanwezige B12 in supplementen zal je bloedwaarde vervuilen en kan onnodig de juiste diagnose missen dan wel vertragen voor geruime tijd.

               Voor meer info over B12 op het forum kan je lezen in het draadje van Kyra ;)

               http://www.wijhebbensarcoidose.nl/fo...klachten-t957/

               De overlap symptomen die horen bij sarcoidose dan wel bij een Vit.B12 deficiŽntie zijn groot te noemen -- in die zin is het lastig te ontwaren of de klachten een uiting zijn van sarco of B12 gerelateerd. Het periodiek volgen van de B12 waarde kan behulpzaam zijn in welk profiel het past -- zeker wanneer een B12 waarde in het grijze gebied verkeer een aanbeveling.

               Compilatie info van de site “Stop Sarcoidosis” patiŽnten met daarnaast een B12 tekort -- deze combi is niet ongewoon.

               http://www.inspire.com/groups/stop-s...-ace-question/

               http://www.inspire.com/groups/stop-s...12-deficiency/

               http://www.inspire.com/groups/stop-s...-d-deficiency/

               http://www.inspire.com/groups/stop-s...ion/vertigo-1/

               Diesel
               "Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet"

               My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency.

               Comment

               Verwerken...
               X