Announcement

Collapse
No announcement yet.

Het gebruik van biologicals (Tnf-a) bij de behandeling van niet-infectieuze uve´tis.

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Het gebruik van biologicals (Tnf-a) bij de behandeling van niet-infectieuze uve´tis.

  Uve´tis is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid . Infectieuze uve´tis kan worden geassocieerd met andere systemische aandoeningen , zoals humane leukocyt antigeen - B27 gerelateerde spondyloartropathieŰn , inflammatoire darmziekte , juveniele idiopathische artritis , ziekte van Behcet en sarco´dose .
  Conventionele therapie met corticostero´den en immunosuppressiva ( zoals methotrexaat , azathioprine , mycofenolaat mofetil en cyclosporine ) zijn vaak niet voldoende om oogontsteking te beheersen, of te voorkomen dat niet - oogheelkundige complicaties bij refractaire patiŰnten optreden.
  Off - label gebruik van biologische respons modifiers is bestudeerd als primaire en secundaire therapeutische middelen . Ze zijn erg handig bij de conventionele immunosuppressieve therapie als deze heeft gefaald of slecht is verdragen , of om bijkomende oogheelkundige en systemische ontsteking die kunnen profiteren van deze medicijnen te behandelen.
  Bij biologische therapie (vooral infliximab en adalimumab) is aangetoond snel en effectief voor de behandeling van verschillende subtypen van refractaire uveitis en retinale vasculitis te zijn.
  Andere middelen zoals golimumab , abatacept , canakinumab , gevokizumab , tocilizumab , en alemtuzumab kunnen potententie hebben voor de behandeling van uve´tis. Het is aangetoond dat met de juiste controle , biologische therapie een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven bij patiŰnten met uveitis kan hebben, vooral die met gelijktijdige systemische symptomen.
  Voor gedetailleerde studie resultaten en de bron van bovenstaande tekst, klik op de volgende link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3933243/
  Groet,
  Joachim
  Never Surrender
Verwerken...
X