Ga naar inhoud

Controle longarts


theetje

Recommended Posts

Afgelopen vrijdag moest ik voor de 1e keer voor controle terugkomen. De longfoto's waren goed. Geen verschil met de 1e foto's die van de zomer zijn gemaakt.

Ik moet nog wel een maag/darm onderzoek ondergaan, maar de éne specialist mag niet verwijzen naar de andere. Dat moet ik dus regelen via de huisarts.

 

En mijn longen zijn zo stabiel, dat ik wel door moet blijven gaan met mijn pufjes en de volgende controle pas over 6 maanden heb. Tenzij zoveel eerder als de longen achteruit gaan. Ben erg blij, maar blijf me onzeker voelen voor wat betreft de toekomst.

Link to comment
Share on other sites

In ieder geval fijn dat de longen zo goed zijn, en dat de controle pas over 6 maanden nodig is. En ja, de toekomst, dat blijft inderdaad onzeker, daar baal ik ook van als een stekker...

 

Wat vreemd dat jouw specialist je niet door kan sturen? In het zkh waar ik ben doen ze dat wel? De reumatoloog stuurde me naar de longarts, en die stuurde me naar de oogarts. en als het nodig mocht zijn ook naar andere specialisten? Zij hebben dan toch een specifieke onderzoeksvraag? Dat kan je huisarts toch niet gaan lopen verzinnen??

Link to comment
Share on other sites

hoi.

 

Fijn voor je dat de long foto's goed zijn, altijd een fijn gevoel vind ik dat. Net als Hermione vind ik het rot voor je dat de longarts je niet door kan verwijzen, Ik heb het met mijn laatste bezoek nog gehad over wie nu de regie in handen heeft qua artsen zeg maar omdat ik soms het gevoel had dat ik van het kastje naar de muur werd gestuurd..

ZE gaf aan dat zij de hoofdbehandelaar is en dat zij me kan door verwijzen .. dit is dan ook gebeurd ik kon gewoon bellen met de poli waar ik heen moest en via mijn dossier konden ze zien waarom ik kwam en wie mij gestuurd heeft.

 

Hoop voor je dat er voor jou duidelijkheid maar ook rust komt want het steeds naar een ziekenhuis moeten is erg slopend.

 

Sterkte.

COrina

Link to comment
Share on other sites

Mijn huisarts wilde me sowieso niet doorsturen naar het zh. Maar omdat mijn duizeligheid en misselijkheid steeds erger werden, stond ik erop dat ze me ging doorsturen. "Nou, omdat je dat zo graag wilt, zal ik je voor deze keer doorsturen. Maar het zal wel voor niks zijn, maar dat hoor je dan vanzelf wel" was haar reactie. En tijdens de onderzoeken bleek ik dus Sarco te hebben. Had haar gezicht wel eens willen zien toen ze dat bericht kreeg. En nu moet ik een verwijzing hebben voor onderzoek aan maag en slokdarm. Ben benieuwd. Morgen om 9 uur moet ik bij haar zijn. Scheelt dat ik aantal jaren geleden dat onderzoek ook al had: mijn maagopening zit BOVEN het middenrif in plaats van eronder. Dankzij Omeprazol kan ik eten en drinken.

Link to comment
Share on other sites

Nou, lekker zo'n huisarts :( Die van mij gaf plaatsvervangend 'sorry' toen er na anderhalf jaar dokteren sarcoïdose uitkwam. Hij had me voor de vierde keer doorgestuurd naar een reumatoloog! Toen moesten we wel praten als brugman, maar toch deed hij dat. En daarna dus sorry, omdat hij de verslagen van de eerdere specialisten had geloofd.

En eerlijk hè, als jouw huisarts morgen weer zo moeilijk gaat doen, dan zou ik na gaan denken over overstappen naar een andere huisarts. Ik weet niet of dat mogelijk is? Het maakt zo veel uit of je een fijne huisarts hebt!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Tonnie, mijn man gaat morgen mee. En dan weet ik, als ze dingen zegt die wij niet willen horen (het zit tussen je oren), dat Tonnie haar duidelijk maakt wat hij van de opmerking vindt en dat ze ons gewoon doorstuurt naar een specialist. Met hem erbij gaat alles veel sneller. Zelf ben ik niet zo snel met reageren omdat ik nogal duizelig en duf ben. Pas een uur later denk ik dat ik wel dit of dat had kunnen zeggen. Maar dan zit ik alweer veilig thuis.

 

De huisarts gaan we sowieso bij weg, we zijn bezig in huis te zoeken in Didam, dus dan gaan we hier én bij haar, weg. We hebben een huis aangeboden gekregen, nu wachten op de afspraak om het van binnen te bekijken. En dan zijn we deze maand, oktober, nog weg hier.

Bewerkt door theetje
Link to comment
Share on other sites

Ik vind het ook een beetje raar dat de longarts je niet door kan sturen. Bij mij heeft ook de longarts de regie en stuurt mij door.

Ik ben toevallig deze week nog bij de neuroloog geweest omdat ik ook zo duizelig was en de longarts wilde dat de neuroloog hiernaar keek. Gelukkig geen sarco in de hersens maar het evenwichtsorgaan van slag door ingetrokken trommelvlies.

Link to comment
Share on other sites

De huisarts deed er niet moeilijk over dit keer. Tenminste, ze zei dat ik een aantal jaren ook al zo'n onderzoek heb gehad, waaruit bleek dat mijn maagopening boven het middenrif zit. Heb toen Omeprazol gekregen en gebruik het nu nog.

 

Het verwijzen was een ander verhaal. Ze vond het gek dat ZIJ me moest verwijzen en dat dr. Dijkstra (de longarts) dat niet kon, terwijl hij me van de zomer alle afdelingen van het ziekenhuis heeft laten zien. Ik moest van hem hartcontrole, scan en MRI van het hoofd, bloedonderzoeken, nou ja, jullie kennen de onderzoeken.

 

Maar gelukkig heb ik die verwijskaart gekregen. Nu wachten tot ik een oproep krijg. Ik flapte eruit dat ik dat vervelende onderzoek wel wil, maar als het even kan met een roesje. Heeft ze er direct bij aangevraagd. Toch wel goed van d'r.

Link to comment
Share on other sites

Fijn dat je nu wel een verwijzing hebt gekregen. Hoe zit het alleen nu met je darmonderzoek. Mijn dochter werd door de huisarts door gestuurd voor een darmonderzoek en toen kregen we te horen dat een uitgebreid darmonderzoek alleen door een specialist aangevraagd kon worden. Zou de internist iets geks bij haar vinden, dan moest ze later terug komen voor een uitgebreid onderzoek. En daar zit je echt niet op te wachten. Misschien wel iets om goed na te vragen.

 

Groetjes, Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Oh, daar zal ik zeker aan denken. Dank je.

 

Ik had tegen de ha gezegd dat de longarts me niet kon doorverwijzen en dus heeft zij dat nu (weliswaar met tegenzin) gedaan. Mocht de internist vragen hebben, dan zullen we hem dat uitleggen. Ook dat dit onderzoek onderdeel is van de Sarco onderzoeken.

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.