Ga naar inhoud

Genetisch signaal voorkomt dat immuuncellen zich tegen het lichaam keren


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Genetische signaal voorkomt dat immuuncellen zich tegen het lichaam keren.

Wanneer we geconfronteerd worden met ziekteverwekkers, roept het immuunsysteem een zwerm cellen op dat is samengesteld uit soldaten en vredestroepen. De vredesmachtcellen vertellen de soldaatcellen om te stoppen met vechten wanneer indringers uitgeroeid zijn. Zonder dit staakt-het-vuren signaal, blijven de soldaten, (de zogenaamde killer T-cellen), aanvallen, en richten zich op het lichaam, waardoor ontstekingen en auto-immune aandoeningen zoals allergieën, astma, reumatoïde artritis, multiple sclerose en type 1 diabetes ontstaan.

 

Nu hebben wetenschappers van het Salk Institute ontdekt dat er een essentieel controle-mechanisme in de vredesmachtcellen is, die bepaald of ze een haltsignaal sturen naar de killer T-cellen(soldaten). Het nieuwe onderzoek, vandaag gepubliceerd in Cell , zou kunnen helpen behandelingen te ontwikkelen voor auto-immuun aandoeningen, evenals sommige soorten kanker

 

In de longen ontbreekt een 'halt' signaal van regelende T-cellen, (rechts) killer T-cellen en andere pathogene strijdershopen zich op (paarse ringen) in een overmatige reactie van het immuunsysteem, wat resulteert in longontsteking en astma-achtige symptomen.

 

"We ontdekten een mechanisme dat verantwoordelijk is voor het stabiliseren van de cellen die het immuunsysteem in evenwicht te houden", zegt senior auteur Ye Zheng , Salk assistent-professor en houder van de Hearst Foundation Development Chair. "Het immuunsysteem speelt een grote rol bij chronische ontstekingen en als we het immuunsysteem beter begrijpen , kunnen we vele ziekten begrijpen en behandelen ."

 

Deze balans van signalering voor de vredeshandhavende witte bloedcellen bekend als regulatoire T-cellen ("Tregs") - is van cruciaal belang voor de normale immuunrespons. Naast het laten aanvallen van killer T-cellen, kunnen Tregs omgekeerd te veel staakt-het-vuren signalen sturen, waardoor killer T-cellen dreigende invasies negeren. Bijvoorbeeld, sommige tumoren omringen zich met een hoge dichtheid van Tregs die het van het staakt-het-vuren signaal verzenden om zich te beschermen tegen aanvallen.

 

"Tregs zijn als het bewakingssysteem van de immuunrespons," zegt Zheng. "Dit systeem van toezicht is de sleutel tot een gezonde immuunreacties, maar het kan in overdrive gezet worden of geheel uitgeschakeld worden."

 

Al ongeveer een decennium, wisten onderzoekers dat de sleutel tot Tregs 'vredeshandhaving vermogen, een gen is genaamd Foxp3, maar ze waren niet zeker hoe het precies werkte. Onderzoekers wisten ook dat onder bepaalde voorwaarden, Tregs gaan rebelleren: ze transformeren tot killer T-cellen en sluiten zich aan bij de belegering. Deze verandering betekent dat zij het vermogen verliezen om een ​​halt "signaal af te geven en bijdragen aan een ontsteking.

 

In het nieuwe rapport, meldt Zhengs lab dat een bepaalde genetische volgorde in Foxp3, als enige verantwoordelijk is voor de stabiliteit van een Treg. Als ze de volgorde verwijderd, werden Tregs instabiel en veranderden vaak in killer T-cellen-(het type cel dat ze eigenlijk onder controle moeten hebben), wat resulteert in een auto-immuunziekte. Let op alleen bewezen in diermodellen.

 

"Foxp3 ziet erop toe dat een Treg niets anders word", zegt Zheng. "Voorheen was er weinig bekend over hoe Foxp3 dit deed . We ontdekten het gedeelte van het Foxp3- gen dat de stabiliteit van Tregs bepaalt, en het immuunsysteem in evenwicht houdt. "

 

Zonder dit specifieke gebied in Foxp3, hebben Treg cellen veel meer kans om hun identiteit te verliezen en te transformeren in killer T-cellen wanneer zij worden geconfronteerd met ontsteking en infectie, zegt Zheng.

 

Hij voegt eraan toe dat de recente nieuwe geneesmiddelen op de markt of in klinische studies proberen Tregs uit te schakelen bij tumoren ,om het lichaam zijn eigen immuunsysteem in te laten zetten om te vechten tegen kanker . Dit nieuwe werk biedt een doelwit voor toekomstige kanker geneesmiddelen evenals autoimuun-behandelingen.

 

"Nu kunnen we proberen om deze regio te richten op Foxp3 om ofwel te verbeteren of de impact van Tregs voor de behandeling van auto-immuunziekten of kanker, respectievelijk te verminderen," voegt Zheng.

 

Bron: http://www.salk.edu/news/pressrelease_details.php?press_id=2045

 

Met dank aan Bianc voor de vertaling

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.