Ga naar inhoud

Ervaring behandeling normale ziekenhuizen tov speciale ziekenhuizen


gb1974

Recommended Posts

Wie heeft er ervaring met het verschil in behandeling bij normale ziekenhuizen en specialistische ziekenhuizen die veel ervaring met sarcoidose hebben?

Nu onder behandeling bij ZGT in Hengelo en nu moet ik ieder kwartaal foto maken om voortgang te zien.

Ik vraag me af of het zin heeft je te laten doorverwijzen? En of zo'n ander ziekenhuis evt een betere methode heeft om te behandelen of te kunnen zien welk stadium het is?

Link to comment
Share on other sites

Het grootste verschil is denk ik voornamelijk dat niet elk ziekenhuis de "zwaarste" behandeling kan geven maar uiteraard zit er bij de specialistische ziekenhuizen meer kennis en ervaring met sarcoïdose patiënten vooral bij de "complexe" patienten.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Ik raad iedereen aan die Sarco denkt te hebben of sarco heeft sowiezo een second opinion te halen bij een Sarco centra. Dit komt omdat met alle respect gezegd, de regionale ziekenhuizen het niet meer bij kunnen houden qua kennis.

 

De schaalverkleining van de teams op het gebied van bijv long specialisme getuigd hiervan en dan nog, loopt men achter op lokaal niveau.

 

Omdat sarco een systeemziekte is dient er op zoveel mogelijk vlakken gekeken worden hoe, wat en waarom. Dit kan alleen bij een centra omdat zij in hun team alle expertises verzameld hebben en gericht op Sarcoïdose.

Link to comment
Share on other sites

Ik vroeg vandaag aan mijn verzekering of ze een contract hadden met een speciaal sarco centrum, maar zij kon er geen vinden. Volgens haar bestaan ze niet, en ze kon alleen dokter Drenth vinden maar die is longarts en ik heb niets aan mijn longen, en bovendien zei ze werkTE die in maastricht, nu blijkbaar niet meer? Ik kon het op internet ook niet vinden helaas. Dus als er een lijst is, dan kan ik nakijken of ik er naartoe zou mogen van mijn verzekering als de artsen nog lang blijven puzzelen wie mij moet behandelen, en zo ja waarvoor en waarmee.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

De sarco centra zijn gevestigd in een ziekenhuis. Als de zorgverzekeraar dus een contract heeft met het desbetreffende ziekenhuis zit je goed. In het andere onderwerp waar je reageerde wordt het Erasmus genoemd. Deze zit voor jou iig het dichtste bij.

 

Bel daar naartoe en vraag naar het Sarcoïdose Centrum. De receptie zal je vast en zeker verder kunnen verbinden. Lukt dat niet laat het even weten.

 

Groet,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Er zijn vier ILD centra, in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwegein en Heerlen, en die zitten idd zoals Joachim aangeeft, in een ziekenhuis ter plaatse. Zelf zit ik in Heerlen, en daar zat ik al toen het nog geen ILD centrum heette, maar de longarts die je daar krijgt als je sarco hebt, is goed op de hoogte van onderzoek, behandeling, klachten die je blijft houden, wanneer is het tijd voor revalidatie enz. enz.

 

Link to comment
Share on other sites

Ik zit in rijnstate arnhem. Heb wel naar nieuwegein gebeld en zij vertelde me dat in mijn ziekenhuis ook specialisten zitten die direct in verbinding staan met het center in nieuwegein en dat ik dus op mijn plek was. Mocht ik meerdere en hevigere klachten krijgen was ik welkom in nieuwegein werd me verteld.. dus mijn advies: gewoon bellen je verhaal uitleggen en dan vertellen ze wel of het "nodig" is om daar te komen. Succes!

Link to comment
Share on other sites

bedankt, want ik kon het niet vinden, ik zal het nakijken ik denk dat rotterdam wel in de verzekering valt, want voor andere dingen gaan mensen met dezelfde verzekering ook naar rotterdam. bedankt voor alle reacties op mijn vraag tussendoor.

Link to comment
Share on other sites

oh ja, en dr. Drent is vanuit Maastricht naar het zkh in Ede gegaan, maar ik las net afgelopen week dat de ILD-zorg er daar ook uit wordt gedaan, net zoals in Maastricht een aantal jaar geleden.

Link to comment
Share on other sites

Klopt Hermione. Dr. Drent was tot dat moment ook mijn arts, maar ze heeft me doorgezet naar het Erasmus. Niet omdat het een Sarco-centrum is, maar omdat daar een goede arts zit die op dezelfde lijn zit als Dr. Drent zelf [Dr. Drent begeleid nog steeds onderzoek naar Sarco en DVN in het Erasmus]. Dr. Drent was zo aardig om mij paar weken geleden persoonlijk hierover te benaderen.

 

Ik kijk dus naar de arts die wél over een expertiseteam moet beschikken en absoluut niet naar het ziekenhuis.

Link to comment
Share on other sites

Zeker weten. Ze zijn hier in NL echt de weg kwijt. Haar behandelingen zijn zelfs goedkoper! Toch willen 9 vd 10 grootste verzenkringsmaatschappij de behandelingen niet meer vergoeden.

 

Ik weet het niet waar ze naar toe gaat. Ik weet wel dat ze ook veel tijd kwijt is aan haar presidentschap bij de WASOG.

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.