Ga naar inhoud

Bevindingen geven hoop aan plantenextract voor behandeling Lupus


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

Nieuwe bevindingen door een biomedisch ingenieur en zijn team aan de Universiteit van Houston (UH) geven hoop voor een nieuwe klasse van geneesmiddelen van lupus , dat niet leidt tot de lange lijst van ongewenste risico's en bijwerkingen, die vaak geassocieerd worden met de huidige behandelingen voor deze ziekte.

 

Lupus of systemische lupus erythematosus is een progressieve, degeneratieve ziekte waarbij het immuunsysteem zich tegen zichzelf keert, en gezond weefsel, cellen en organen aanvalt. De symptomen variëren van invaliderende pijn en vermoeidheid tot orgaanfalen en een tal van andere bijzondere verslechteringen. Naar schatting 1,5 miljoen Amerikanen en ten minste vijf miljoen mensen hebben een vorm van lupus.

 

Hoewel er geen genezing is, zijn een UH-onderzoeker en zijn team actief aan het werken om nieuwe behandelingen te vinden , en uiteindelijk, een remedie. Chandra Mohan, Hugh Roy en Lillie Cranz Cullen (bijzonder hoogleraar in de biomedische technologie in de UH Cullen College of Engineering), en het nieuwste onderzoek van zijn groep kan leiden tot nieuwe, meer natuurlijke therapieën voor lupus door een plant-afgeleide chemische stof te gebruiken. De veelbelovende bevindingen werden onlangs gepubliceerd in Arthritis & Reumatologie, het maandelijkse tijdschrift van de American College of Rheumatology.

 

Met slechts één goedgekeurd geneesmiddel specifiek voor de behandeling van lupus in de afgelopen 50 jaar , worden lupus patiënten vaak behandeld met steroïden, een klasse van immunosuppressieve geneesmiddelen die de ontwikkeling en progressie van de ziekte vertragen door het onderdrukken van het immuunsysteem. Maar door het onderdrukken van het immuunsysteem in zijn geheel, brengt deze wijze van behandeling een verhoogd risico op infecties en andere schadelijke bijwerkingen met zich mee.

 

In dit laatste onderzoek, presenteren Mohan en zijn collega nieuwe bevindingen die het gebruik van een synthetische, plantaardige samengestelde component (- afgekort CDDO - ) , dat bleek effectief meerdere stappen van lupusontwikkeling te onderdrukken in muizen modellen, zoals het ontstaan van nierziekte .

 

Een van de meest voorkomende organen dat wordt aangevallen door lupus is de nier, wat zich manifesteert in lupus nefritis. Deze aanval op de nieren geldt niet voor alle lupus patiënten, naar schatting 40 procent van lupus patiënten ontwikkelen Lupus nefritis. Dit veroorzaakt ontsteking van de nieren en schaadt hun vermogen om het lichaam effectief te ontdoen van afvalstoffen en andere giftige stoffen. Dit is de belangrijkste oorzaak van lupus gerelateerde sterfgevallen en resulteert in tienduizenden ziekenhuisopnames per jaar.

 

"De ontwikkeling van lupus is een tweestaps reactie. Ten eerste, ontwikkelt het immuunsysteem antilichamen die eigen DNA van het lichaam aanvallen, dan valt het geactiveerde immuunsysteem de nieren aan," zegt Mohan. "Wij ontdekten dat CDDO beide van deze stappen kan blokkeren."

 

Mohan zegt dat er is veel meer te ontdekken over CDDO, met inbegrip van hoe het werkt in het onderdrukken van de progressie van lupus. De volgende stap voor dit onderzoek is om te bevestigen of de CDDO verbinding het immuunsysteem over de hele linie onderdrukt, of dat het gewoon de activering van de specifieke signaalwegen die leiden tot de ontwikkeling van lupus onderdrukt. Om dit uit te vinden, zal Mohan's groep testen doen in het lab om te zien of ze de juiste immuunrespons kan monteren. Zo niet, zegt Mohan kan de samenstelling waarschijnlijk het hele immuunsysteem onderdrukken , wat precies het huidige probleem is met het gebruik van steroïden behandeling van lupus. Zelfs wanneer de samenstelling een algemeen immunosuppressieve wordt , is het echter nog wel een betere behandelingsoptie dan steroïden voor sommige patiënten.

 

"Het meest opwindende deel van dit onderzoek is dat CDDO oorspronkelijk een plantenextract is, dus het is relatief natuurlijk en draagt minder kans op bijwerkingen," zei Mohan.

 

"Dat is een belangrijk punt, omdat veel van de huidige in gebruik zijnde therapeutische middelen voor lupus significante bijwerkingen hebben. Wat we hebben getest in deze experimenten bleek dat de CDDO samenstelling geen bijwerkingen had die ons bekend zijn. Bovendien, in vergelijking met vele andere onderzoeken naar samenstellingen die we eerder hebben geprobeerd voor de behandeling van lupus, lijkt dit een veel effectiever te zijn. "

 

Hoewel het zal tijd kosten om dit te valideren voordat de samenstelling zich kan verplaatsen van het testen in het lab, tot klinische proeven bij de mens, is Mohan aangemoedigd door het vooruitzicht van de behandeling van lupus patiënten met een meer natuurlijke verbindingen die minder bijwerkingen hebben.

 

Bron: http://www.uh.edu/news-events/stories/2014/September/091814LupusPlantDrug.php

 

Bedankt Bianca voor de vertaling :)

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.