Ga naar inhoud

Link tussen Sarcoidose en propionibacterium acnes gevonden in Japan (2013)


Mabula

Recommended Posts

Hoi allen,

 

Mijn broer is een gespecialiseerd microbioloog en heeft me gewezen op dit artikel uit Japan.

 

Etiologic link between sarcoidosis and Propionibacterium acnes

http://www.sciencedirect.com/science...12534513000051

 

Ze denken daar in Japan blijkbaar dat ze mogelijk de veroorzaker van sarcoidose hebben gevonden.

 

Is dit nieuws al bij jullie bekend en/of wat vinden jullie hiervan? Het volledige artikel in pdf-formaat kan je downloaden via de link hierboven.

 

Het artikel refereert ook serieus aan het Marshall Protocol, wat is jullie opvatting daarover? Heeft iemand op dit forum of in Nederland duidelijk aantoonbaar baat gehad bij dit protocol? Het staat mij bij dat een aantal forumleden dit protocol hebben gevolgd en dat het resultaat niet overtuigend positief was, maar dat kan ik mis hebben natuurlijk,

 

De japanse wetenschappers adviseren langdurige (1 jaar) behandeling met antibiotica uit de tetracycline wereld ( o.a. minocycline doxycycline ) en bij een significant deel van patienten zou remissie van de ziekte optreden. Nu ben ik zelf 2 jaar geleden 3 x 3 maanden, met korte tussenpozes, met tetracyclines behandeld vanwege granulomateuze huidproblemen (waarbij ik moet melden dat nooit is bewezen dat het sarcoidose was in de huid, aangezien men wel granulomen vond in de biopten, maar ze hadden niet de typische sarcoidose structuur) en dat heeft helemaal niks geholpen. Niet voor de huid, maar ook niet voor de interne sarcoidose klachten die ik heb en had destijds. (ACE daalde niet en ook 1,25 vit D bleef abnormaal hoog als ik het me goed herinner, ik ga het voor de zekerheid wel bij mijn internist navragen.)

 

Ik weet dat ieder lichaam anders is en dat de ervaring van 1 patient niks zegt, maar mijn ervaring ondersteunt het verhaal van de Japanners in ieder geval niet.

 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties en of dit artikel bij jullie bekend is.

 

groet,

Mabula

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212534513000051

Bewerkt door Mabula
Link to comment
Share on other sites

Bedankt Bernadette en maddizon voor jullie reacties,

 

Ja ik heb inmiddels wat oude linkjes gelezen over het Marshall protocol.Mijn indruk is dat het best heftig kan zijn, dat het ook af en toe baat geeft, maar dat het zeker geen bewezen oplossing is om de sarco in remissie te krijgen. De actieve vit D zo laag mogelijk houden door de inactieve D te vermijden via dieet en beschermen tegen zon kan blijkbaar de sarco wat minder actief maken, maar je stopt er allerminst de oorzaak van het ziekteproces mee denk ik, welke nog steeds onbekend is voor zover ik weet. Lastig allemaal en onzeker, dat is het vooral ;-(

 

Hebben jullie het marshall protocol zelf niet gedaan of overwogen?

 

Link to comment
Share on other sites

Nee ik echt niet. Ben een keer bij Erik geweest, volgens mij. Hij en zijn vrouw hebben toen verteld wat voor dieet Erik volgde en hoeveel werk dat kostte. Dat dus nooit. Daar had ik de energie niet voor. In het begin vertelde Erik nog hoe het met hem ging. Later niet meer. Joachim zal ook nog wel reageren op jouw vraag. Die is er ook ooit mee gestart.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Administrators

Welkom Mabula,

 

Ik wil je graag verwijzen naar het volgende artikel nav jouw topic http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26422574

 

Daarnaast heb ik het MP gevolgd. Dit staat beschreven in een ander topic van mij http://www.wijhebbensarcoidose.nl/forum/sarcoidose/alternatieve-medicatie-behandelingen/944-joachim-volgde-het-marshall-protocol

 

Als je verder wilt praten over het MP graag in dat topic doen :)

 

Groet,

 

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.