Ga naar inhoud

High-fiber diet may play a role in controlling the inflammation associated with COVID-19


Joachim

Recommended Posts

  • Administrators

A study conducted at the University of Campinas (UNICAMP) in the state of São Paulo, Brazil, shows that compounds produced by gut microbiota (bacteria and other microorganisms) during fermentation of insoluble fiber from dietary plant matter do not affect the ability of the novel coronavirus SARS-CoV-2 to enter and replicate in cells lining the intestines. However, while in vitro treatment of cells with these molecules did not significantly influence local tissue infection, it reduced the expression of a gene that plays a key role in viral cell entry and a cytokine receptor that favors inflammation. An article reporting the findings is published in the journal Gut Microbes.

Link naar het originele artikel

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.