Ga naar inhoud

medisch onderzoek na vaststelling sarcoidose


paul00001

Recommended Posts

Hallo Lotgenoten,

 

Onlangs is er bij mij sarcoidose vastgesteld na een endoscopie in de longen.

Dit gebeurde na een toevalstreffer bij een mri scan van mijn onderrug.

Wat mij eigenlijk verbaaste is dat er niet verder wordt gekeken of gezocht, van waardoor ontstaat sarcoidose en waar is het begonnen. Natuurlijk ik ben geen arts, maar ik zou dat wel willen weten. Na mijn idee is het zo dat er voor elke ontsteking moet een oorzaak te vinden zijn. En sluit je die oorzaak uit dan vindt je wel een andere oorzaak. Maar dat is niet de realiteit. Het is zo,dat wanneer er ontdekt is dat je sarcoidose hebt, sluit het boek. Ik snap dit niet. Ben ik te kritisch?

:crying:

Link to comment
Share on other sites

Guest mlodewijk

Ik zit met dezelfde twijfels, maar ik begin te denken dat het aan mijn longarts ligt, ik zal hem daar binnenkort per brief van op de hoogte brengen en dan kijken we wel waar het heen gaat.

Link to comment
Share on other sites

Van elke specialist die ik tot nu toe gezien heb (dermatoloog, longarts, internist, oogarts) hoor ik dat de werkelijke oorzaak van Sarcoidose simpelweg onbekend is...:unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Nee hoor, je bent niet te kritisch. Het is alleen zo dat wetenschappers wereldwijd al sinds jaar en dag op zoek zijn naar de oorzaak van Sarcoidose. Helaas hebben ze het antwoord nog niet. Wees iig gerust dat er wel volop aan gewerkt wordt maar dit zal nog wel lang duren.

 

Voor zover ik weet wordt een patient wel doorverwezen naar andere artsen maar meestal pas na aandringen van de patient zelf. Sommige artsen die beter geinformeerd zijn doen dit automatisch.

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.