Ga naar inhoud

sarcoidose + diabetus = welk medicijn ???


graafie68

Recommended Posts

ik heb een vraag over de combinatie van sarcoidose en diabetus.

volgens 3 specialisten gaan de combinatie van medicijnen (sarco met prednison ) en diabetus (methformine) niet goed samen.

prednison zou je suikerspiegel erg kunnen gaan laten schommelen, zo erg dat je dan aan de insuline zou moeten, en das levenslang bloedsuikers prikken en insuline spuiten.

 

voor mij persoonlijk is dat een slechte combinatie, aangezien ik vrachtwagenchauffeur ben en daar speciale eisen qua medicijn gebruik voor zijn.

momenteel zijn ze nog steeds op zoek naar bewijs van sarcoidose bij mij.

sympthomen 98% voldoen niet, omdat de medicijnen die ze voor willen gaan schrijven, behoorlijk zwaar zijn.

 

kortom, zijn er nog meer mensen met deze combinatie.

zo ja, wat heeft men voorgeschreven.

 

groeten michel.

Bewerkt door graafie68
"B"tje vergeten
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Dat is een moeilijke... heb je al uitgezocht of er medicijnen zijn die je suikerspiegel niet zozeer beinvloeden? Heb je al bewijs dat je Sarco hebt?

Link to comment
Share on other sites

bewijs ??

 

heb vorige week 2e echobronchoscopie gehad.

dit maal met een roesje, die perfect heeft gewerkt, zou zo weer gaan als het moet.

dat was eerste keer wel anders. ik krijg daar 22 december de uitslag van.

in de hoop dat ze nu bewijs heeft van sarco.

dat wil ze ivm zware medicijnen die gunstig zijn in combinatie met diabetus. vandaar mijn vraag, dan zou ik me er op kunnen voor bereiden en inlezen.

maar aangezien diagnose sarco niet altijd even makkelijk vast te stellen is, reken ik nergens op. zeker niet zo vlak voor de kerst.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ik heb diabetes 2 en slik 2 medicijnen voor mijn suiker en 1 voor mijn cholesterol.

ik heb nog geen medicijn voor mijn sarcoidose, ik weet nu ook pas een half maandje dat ik het heb..

Link to comment
Share on other sites

Diabetis en Sarco

 

Heb zelf type 1 sinds 2004 en in het begin van 2007 een acute sarco die o.a. ontstekingen op de gewrichten en in het bijzonder tegelijkertijd in beide onderbenen (lopen ging niet meer binnen 24 uur). Ook op de linkerlong (raar maar juist NIET op longblaasjes, verwarrend voor de diagnose maar in X% gevallen kennelijk normaal)) een grote ontsteking te weeg had gebracht.

 

"Standaard" ontstekingsremmers als Diclofenac met 300 mg per dag (achteraf mogelijk te hoge dosis) en soms enige weken paracetamol. Een voorgeschreven opiaat heb ik uit principe maar niet genomen.

 

Eind 2007 nog een acute zeer ernstige nieren onstekening. Moest het toch nog prednison worden. Dat werkt sterk ontregelend op het suikerniveau en is daarom als het enigszins kan voor Diabetis patienten te vermijden. Tussen spoedopname op een vrijdag en gewicht wegen op maandag zat 9 kilo plus! Je gaat vocht vasthouden als een Michelin mannetje (vast dosis afhankelijk).

 

E.e.a. had in 2007 meerdere weken ziekenhuisopname tot gevolg. Na 2007 op controle gebleven, longcapaciteit was na 1 jaar weer op orde en heb geen sarco verschijnselen meer.

 

Ben zeer matig drinker en niet roker met te weinig sport. Verder 60 TKM in autostoel maar dat is waarschijnlijk peanuts bij je vrachtwagen kilometers.

 

Succes als je definitief Sarco mocht hebben, het lijkt als men de klachten vroegtijdig signaleert meestal met een sisser af te lopen ondanks soms heftige problemen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Beste Michel,

 

Vorig jaar oktober was bij mij longkanker geconstateerd en heeft geleid tot het slikken van dexamethason tabletten. Als gevolg hiervan is mijn suikergehalte dermate ontregeld dat ik vanaf januari dit jaar insuline (overdag rapid 3 keer en 's nachts levenmir 1 keer) moet spuiten. In januari dit jaar is de diagnose bijgesteld naar sarco en moet ik prednison slikken (geen dexamethason meer). Wel blijf ik nog aan de insuline maar is de dosis verlaagd en is mijn suikergehalte beter te reguleren. Bij mijn volgende controle (in mei dit jaar) probeer ik om van het insuline spuiten af te komen en over te gaan tot tabletten.

Het samen gebruiken van prednison en insuline heeft bij niet echt tot andere klachten geleid. Het enige wat momenteel speelt is snel moe zijn (zelfs bij kleine inspanningen), bultjes op mijn rug en hals (hiermee zal ik geen schoonheidsprijs winnen) en pijnlijke voeten en benen.

 

Groetjes,

 

John

Bewerkt door JohnE
Link to comment
Share on other sites

Michel,

volgens 3 specialisten gaan de combinatie van medicijnen (sarco met prednison ) en diabetus (methformine) niet goed samen.

Wanneer je Metformine gaat gebruiken of reeds gebruikt ligt er nog een ander gevaar op de loer -- namelijk het creëren op termijn van een Vit.B12 deficiëntie.

 

Met name de neuro klachten die optreden bij een Vit.B12 tekort o.a dunne vezel neuropathie en problemen met je ogen o.a wazig en/of dubbelzicht en rode ogen kunnen aan zowel de diabetis kapstok of aan de kleerhanger sarco door je arts worden opgehangen -- wees alert hierop en laat periodiek door je arts B12 bepalen om deze "sluipmoordenaar" voor te zijn alvorens onherstelbare schade manifest wordt door het missen of te late behandeling van deze component.

 

Veel artsen zijn onbekend met het gegeven dat Metformine gebruik een verwoeste uitwerking op de Vit.B12 voorraad ten gevolg kan hebben. Een tekort aan B12 kan de homocysteine waarde laten stijgen dit aminozuur is bij grote hoeveelheden en hoge waarden in het bloed toxisch c.q schadelijk voor het lichaam en een onafhankelijk risicofactor voor het ontwikkelen van hart en vaatziekten.

 

Gelet op het gegeven dat diabetis eveneens een risico factor is voor ontwikkelen van hart en vaatziekten problematiek is het ironisch een medicijn als Metformine gebruiken voor diabetis behandeling en het risico op hart en vaat ziekten kan worden gereduceerd door dit middel en via de achterdeur namelijk een B12 gebrek door gebruik van dit middel de poort weer wordt opengezet voor het ontwikkelen van hart en vaatziekten door het verhogen van het aminozuur homocysteine.

 

Meer wetenschappelijke info voor je arts wanneer je Metformine gebruikt en deze in gebreke blijft: Diabetes Metformine en Vit.B12

 

http://anne.messageboard.nl/28447/viewtopic.php?t=554

 

Beterschap,

 

Diesel

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.