Ga naar inhoud

Moe na inspanningstest


Ria80

Recommended Posts

Vandaag mijn inspanningstest (fiets) gehad. Mijn test ging goed en heb het lang volgehouden. Mijn longcapaciteit (uit de longfunctietest) blijkt boven de 100% te liggen. De sarcoidose in de longen bevind zich volgens de arts nog in stadium 1.

 

Nu ben ik echter wel al de hele dag errug moe. Vraag me af of dat toch door de test zal komen. De sarcoidose is bij mij pas afgelopen dinsdag definitief vastgesteld (nav chronische oogontsteking). Ben dus nog erg onbekend met de aandoening.

 

Is het normaal dat je na de inspanningstest de hele dag vermoeid bent. Heb echt moeite om me in gesprekken te mengen, ben erg afwezig.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ria,

 

dat is erg normaal. Ik hoop voor jou dat morgen de moeheid over is. De fietstest vraagt gewoon heel veel van je lichaam.

 

Groetjes, Bernadette

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bernadette,

 

Bedankt! Voelt zo vreemd omdat de test maar 15 minuten geduurd heeft. Heb mijn vermoeidheid altijd toegeschreven aan het feit dat ik 2 hele kleine kindjes heb (bijna 2 en 4 maanden). Maar wellicht is dat dus toch niet helemaal de oorzaak.

 

Ook de extreme after-dinner-dips die ik 's middags weleens heb zouden nu weleens verklaard kunnen worden....

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

allemaal herkenbaar Ria. Zorg dat je goed naar je lichaam leert luisteren en probeer niet over je grens heen te gaan. Hier krijg je later namelijk de rekening van.

 

Die middagdip na de lunch had ik altijd savonds. Inmiddels heb ik een aangepast dieet en dat maakt mij minder moe na het avondeten.

 

Probeer een goede balans te vinden :) makkelijk gezegd vooral met je 2 kids maar je zult zien dat het dan wat beter gaat.

Link to comment
Share on other sites

Joachim kun je wat meer vertellen over het dieet. Ik heb moeite met juiste eten weer te vinden en wat ik wel en niet kan nemen.

 

Ria Het klopt inderdaad dat je daarna vermoeid raakt.

Eigenlijk vind ik zo'n test ook erg lastig. Het is vaak een moment opname.

 

Je beter een test daarna kunnen doen, krijg je weer een heel andere uitslag.

 

Aan het begin van mijn ziekte was ik ook wel moe, maar had er ook vaak vraagtekens bij. Later nu ik al bijna een jaar verder ben, wordt het helaas wel erger.

 

Ik ben blij dat de ziektewet bestaat. Toen had ik ook de tijd om uit te zoeken wat het allemaal was en wat het betekende.

Lees je goed in, en vooral belangrijk bij de belangenvereniging hebben ze vaak bijeenkomsten ga daar eens heen. Helpt je heel erg.

En zoek mensen op, spreek af/lotgenoten. Gelukkig is er op internet veel over te lezen en vergt wel even een tijdje verdieping in de ziekte maar daarna herken je ook als snel de symptonen en merk je ook de dingen waar je dus al een tijdje mee loop, en dat het er eigenlijk bijhoort.

 

Succes vragen mag altijd

 

We zitten allemaal in het zelfde schuitje.

 

 

Margo

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

@Margo, ik ben bezig om mezelf voor te bereiden op het Marshall Protocol. dit betekend voor mij dat ik bezig ben met een Vitamine D arm dieet.

 

Tenminste, je kunt nooit alle Vit D uitsluiten maar ik eet zo min mogelijk voedsel waar dit in voorkomt. Alleen dit dieet al vermindert mijn vermoeidheid. Lees de topics maar eens door die over Vit D gaan en het Marshall Protocol.

 

@Iedereen, aangezien dit het topic van Ria is, graag mogelijke vragen over MP en Vit D in de daarvoor bestemde topics stellen :)

Link to comment
Share on other sites

Maak een account aan of login om te reageren

Je moet forum lid zijn om te kunnen reageren

Maak een account aan

Maak een account aan voor het forum. Het is niet moeilijk!

Registreer een nieuw account

Log in

Als u al een account heeft? log hier in

Log nu in
×
×
  • Maak Nieuw...

Belangrijke Informatie

Wij willen cookies op uw apparaat plaatsen, welke ervoor zorgen dat dit forum beter functioneert. U kunt uw cookie instellingen aanpassen, anders gaan wij ervan uit dat u ermee instemt om door te gaan.