Announcement

Collapse
No announcement yet.

Joachim volgde het Marshall Protocol

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • Joachim volgde het Marshall Protocol

  Beste allemaal :)

  Na mijn heftige diagnose van Longsarcoidose in 2007 ben ik door de gehele reguliere medicijnen molen gegaan die er bestaat. Als laatste medicijn kreeg ik Remicade maar dat heb ik maar 1 jaar gehad. Dit was een tweeledige beslissing van mijn artsen.

  1. Kijken of mijn Sarco 'stabiel' was en mijn lichaam het zelf kon regelen.
  2. Vanwege mijn relatief 'jonge' leeftijd en de nog onbekende bijwerkingen op lange termijn het risico inperken op complicaties.

  Na mijn laatste infuus heb ik heel veel geprobeerd buiten het reguliere circuit, om mijn kwaliteit van leven te verbeteren. Ik ben als persoon geen opgever en ga net zolang door met zoeken en proberen tot ik iets vindt wat mij verder helpt.

  Nu wist ik al enkele jaren van het Marshall Protocol maar hier heb ik nooit diepere aandacht aan besteed, omdat ik eerst al het reguliere wilde proberen.

  Nadat Erik (zie zijn onderwerp op dit forum) het MP (marshal protocol) was gaan volgen, was ik geinteresseerd. Met een aantal andere hebben we uiteindelijk een meeting gehad bij hem thuis. Sindsdien ben ik mijzelf gaan verdiepen en besloot ik in November 2011 met het Vitamine D dieet te beginnen om mijn Vitamine D waarden omlaag te krijgen.

  Nu is dan morgen (vrijdag 2 maart 2012) voor mij de dag aangebroken om met het MP te beginnen. Dat wil zeggen; het innemen van de Olmersartan!

  Ik ben erg benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren. Voor mij is dit een mooie uitdaging met een kleine kans op een betere kwaliteit van leven. Net zoals ik had bij alle andere medicatie ben ik ook hiervoor lichtelijk zenuwachtig maar ik noem het gezonde spanning :). Dit alles in het kader van 'probeer je niet, heb je niet'.

  In dit onderwerp zullen jullie mijn voortgang kunnen lezen. Zowel voorspoed als tegenslagen hou ik hier bij als 'dagboek'.

  Heb je vragen/opmerkingen stel ze gerust.

  Groet,

  Joachim

  jan'12 0,25=16 1,25=68
  Laatst gewijzigd door Joachim; 12-03-2014, 13:47.
  Never Surrender

 • #2
  hallo Joachim,

  Heel normaal dat je spanning hierdoor hebt, je hoopt toch altijd dat het aanslaat.

  Ik ben heel benieuwd hoe het je afgaat, en ik wens je heel veel succes met het hele proces, en zal het zekers gaan volgen.

  Wat ik wel nog graag wil weten is waarom je zelf niet verder wil gaan met remicade, was het een besluit van dokters waar je geen inspraak in had, of ook deels je eigen besluit ?

  Toy toy

  gr.maddy

  Comment


  • #3
   Hallo Joachim,

   Héél veel succes gewenst! :thumbup:

   groetjes,
   Annelies
   May the world be gentle under your feet...

   Comment


   • #4
    Bedankt voor jullie vriendelijke woorden. Om de vraag van Maddy te beantwoorden. Ik heb geen behoefte meer aan Remicade omdat het voor mij niet het gewenste effect bereikte. Ja, mijn longen werden heel langzaam schoner maar mijn vermoeidheid bleef en was 4 a 5 dagen na het infuus zelfs erger.

    Ook omdat ik nog relatief jong ben (vindt ik) vonden zowel mijn arts als mijzelf mogelijk risico op latere bijwerkingen niet waard, mits mijn lichaam stabiel zou blijven.

    ik sta nog steeds onder strenge controle, waar ik erg blij om ben maar ik ben nou eenmaal iemand die niet opgeeft. Het MP is dus voor mij een nieuwe hoop om van mijn vermoeidheid af te komen. Vermoeidheid vindt ik het ergste in mijn geval. Iedere middag verplicht siesta en de dag niet normaal door kunnen komen.

    Ik ken een aantal mensen met longen die door bijvoorbeeld roken ook niet meer gezond zijn en zij kunnen gewoon doorgaan. Dat is mijn doel: een hele dag wakker zijn zonder te hoeven slapen en de volgende dag er geen terugslag van krijgen. Alles wat daarbij komt in positieve zin is meegenomen (dus bijvoorbeeld schonere longen danwel geen brainfog meer)

    Mijn antwoord is iets langer geworden :) maar hopelijk maakt het dit wat duidelijker voor je.

    Groet,

    Joachim
    Never Surrender

    Comment


    • #5
     Hoi Joachim,
     Ik wil je veel succes wensen met het mp en ik hoop dat dit wel aanslaat.
     nog even een vraag heb jij na je remicade nog andere medicatie van je arts gehad?
     Ik hen nl een allergisch reactie gehad op de remicade(zie topic remicade)en mijn arts gaat nu kijken of e nog andere medicatie is en anders weet hij het ook even niet.
     En mijn toestand staat er niet zo roos kleurig voor )zachtje uitgedrukt)op het moment.
     Dus was eigenlijk benieuwd of er hier iemand is die weet wat er na de remicade nog is???
     Alle reactie´s en ideen zijn zeer welkom.
     Groetjes Renate.
     als de moed je in de schoenen zakt,ga dan op je kop staan.

     Comment


     • #6
      Hoi Joachim,

      heel veel succes ermee. Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen. Hoe gaat je dieet er nu uit zien. Ook zijn zwaar als Erik altijd heeft gevolgd. Dat vind ik gewoon het grootste probleem. Als het alleen medicijnen zijn, zou ik er geen moeite mee hebben. Maar heel je eetpatroon veranderen vraagt gewoon heel veel van je.

      Groetjes, Bernadette

      Comment


      • #7
       @Renate, welke medicijnen heb je allemaal al gehad dan? In het subforum medicijnen staan een hele reek aan medicijnen die iets kunnen betekenen voor je.

       @Bernadette, bij mij is het juist het omgekeerde. Ik vondt het starten van het dieet geen probleem en ben meer zenuwachtig voor de medicijnen. Het dieet volg ik sinds november 2011 en stelt echt niet zoveel voor. Je zoekt op (kan ik bij helpen) waar Vitamine D in zit en dat mijd je gewoon. Ik dacht eerst, er blijft geen eten over maar dat valt alles behalve mee :)
       Geloof mij Bernadette het lijkt veel spannender dan dat het is!

       Groet,

       Joachim
       Never Surrender

       Comment


       • #8
        Hoi Joachim,

        toen we bij Erik waren, leek het net of ze alles aan hadden gepast. Zijn vrouw had er een dagtaak aan. Daarom staat het mij gewoon tegen. Ik heb geen energie om mijn dieet op haar manier aan te passen.

        Ook zijn de medicijnen die jij gaat krijgen, toch bloeddruk verlagend. Of zit ik fout. Die zou ik dus nooit mogen gebruiken. Mijn bloeddruk is al veelte laag.

        Groetjes, Bernadette

        Comment


        • #9
         hi Bernadette,

         Dat klopt, voor mij kwam het ook zo over alleen ben ik gaan kijken naar mijzelf en mijn eetpatroon. Ik ben het ook eerst begonnen met een ander dieet. Als je voorbeelden wil hoor ik het wel.

         Is jouw te lage bloeddruk een gevolg van medicatie of niet? Wat is jouw gemiddelde bloeddruk dan?

         Groet,

         joachim
         Never Surrender

         Comment


         • #10
          Joachim,

          Ook namens mij veel succes met het Marshall Protocol en volg gelet je co-existentie Vit.B12 deficiëntie als B12 patiënt met dubbele interesse.:)

          Volg nu zelf zo’n 1½ jaar het Marshall Protocol.

          Origineel geplaatst door Joachim View Post
          Je zoekt op (kan ik bij helpen) waar Vitamine D in zit en dat mijd je gewoon.
          Ik help een handje mee.

          http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcom...er/vit_d99.pdf

          Heb je de NoIR brillen in huis?

          Diesel
          "Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet"

          My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency.

          Comment


          • #11
           Thanks Diesel!

           De brillen heb ik in huis en ik ben benieuwd hoe het is om met bril door het leven te gaan

           Groet,

           Joachim
           Never Surrender

           Comment


           • #12
            Hoi Joachim,

            mijn bloeddruk zakt vaak al onder de 96 bovendruk. Ik heb heel mijn leven al last van een lage bloeddruk, komt in de familie voor. Alleen dat ik onder de 100 schoot was voor mij nieuw. Door inspanning kan mijn bloeddruk nog eens extra zakken. Soms begin ik bij de fysio met oefeningen en is mijn bloeddruk rond de 110. Dus netjes. Naderhand wordt hij weer gemeten en is hij gezakt naar de 92. Schommelt dus heel hard. Mijn cardioloog heeft al gewaarschuwd dat ik nooit medicijnen mag nemen waarbij je al bijwerking bloeddruk verlaging kan hebben. Kan dus nog ooit een groot probleem worden.

            Ik ben erg benieuwd naar je dieet. Kan altijd kijken of er iets is, wat ik beter kan laten staan.

            Groetjes, Bernadette

            Comment


            • #13
             Hi Bernadette,

             Mijn bovendruk was voordat ik begon met het MP gemiddeld 106. Ik zal volgende week voor je eens opnieuw meten om te kijken wat het wordt met de Olmersartan.

             mbt het dieet heb ik het boek gekocht wat je via voedingswaardetabel.nl kunt bestellen.

             Op die site staan ook de waardes vitamine D alleen niet alles klopt ten opzichte van het boek. Er wordt namelijk op internet via Excel afgerond op hele getallen en dat is niet de bedoeling, omdat niet alle waarden correct zijn. Kijk maar eens globaal naar die site en vergelijk je dieet maar eens met wat je nu eet. Ik ben benieuwd wat je allemaal vindt maar onthoud dat het boek veel precieser is en die gebruik ik dan ook als leidraad.

             Verder nog wat extra leesvoer ivm jouw lage bloeddruk: http://translate.google.nl/translate...blood_pressure

             Groetjes,

             Joachim
             Never Surrender

             Comment


             • #14
              Hoi Joachim,

              het grootste probleem van mijn bloeddruk is dat hij heel snel zakt bij inspanning. Dus op het moment dat een arts hem meet, is hij netjes rond de 105. Alleen als ik bij een arts een keer snel uit bed moet, blijft hij ook wel eens goed. Dat zie je natuurlijk altijd.

              Ik ben naar de site gaan kijken. Zie dat ik toch wel heel veel producten gebruik waar geen vitamine D in voorkomt.
              Vit. D heb je toch net heel hard nodig voor je lichaam. Er zijn mensen die te weinig hebben, en die er medicijnen voor moeten hebben. Hoe is dat dan te verklaren met het weg laten van vit. D uit je voeding.

              Groetjes, Bernadette

              Comment


              • #15
               Hoi Joachim,
               Ik gebruik nu nog 15mg mtx,dagelijks 100mg doxicicline,foliumzuur,4 verschillende puffers en 1 vernevelaar,en nog dagelijks diclofinac en zo nodig morfine,en tot afgelopen week dus remicade.
               Ik heb hiervoor 3 jaar prednison geslikt 60mg en daarbij 30 mg mtx gespoten ook dit deed niets.
               Ben dus erg benieuwd wat er nu nog is???
               Groetjes Renate,
               als de moed je in de schoenen zakt,ga dan op je kop staan.

               Comment

               Verwerken...
               X