Announcement

Collapse
No announcement yet.

Voeding, slikklachten en sarco´dose

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Display
Clear All
new posts

 • #16
  Hallo Marcella,

  Het lukt mij tegenwoordig echt niet meer (gebrek aan concentratie) om grote
  lappen tekst van het beeldscherm te lezen, en in het Engels al helemaal niet.:sad:

  Ik wacht op jouw ervaringen, kun je hier misschien af en toe een lekker recept plaatsen? :p

  groetjes,
  Annelies
  May the world be gentle under your feet...

  Comment


  • #17
   Hey Annelies,

   jazeker wil ik dat doen. Ik lees sowieso beter dan dat ik kook. ;)

   Ik heb het idee dat deze variant wetenschappelijker, beter getest en algemener van aard ontstekingsremmend is. Dat is dan weer niet precies toegepast op sarco, waarvoor soja en alfafa of all things weer slecht voor lijkt te zijn, als je het aden protocol moet geloven.

   Dus algemener, minder precies, maar sowieso gezond, lekkerder en ik hoop beter vol te houden en daardoor hopelijk ook inmmuunsysteem ondersteunend.

   Groeten,
   Marcella

   Comment


   • #18
    Ontstekingsremmend eten...helpt?

    Hallo allemaal,

    Ik heb de laatste 6 weken ongeveer onder meer ontstekingsremmend gegeten. Ik voel me beter dan 6 weken geleden (zonder medicijnen), minder moe, helderder in mijn hoofd, m'n gedachten buitelen midner over elkaar heen. Zelfs minder pijn in mijn heup denk ik, maar dat is pas een week. Dus dit wil ik graag met jullie delen :).

    De info heb ik van verschillende sites en boeken, die dit soort diŰten beschrijven. Ik heb moeite met het volgen van recepten, dus de kookboeken had ik uiteindelijk niets aan, anders dan dat ik de toegestane ingrediŰnten heb bekeken.

    Ik heb de afgelopen 6 weken niet gewerkt, wel geregeld geleefd, ik sport bijna dagelijks mild, ik heb heel veel rust genomen, alsof ik ziekben :). Dus welk onderdeel v mijn nieuwe levenswijze echt het meeste helpt weet ik niet maar ik ben er sowieso van overtuigd dat dit dieet echt werkt. (Na jaren dagelijks diarree door prikkelbare darm, geen diarree meer! Dit moet het opnemen van voedingsstoffen vergemakkelijken en hopelijk m'n immuunsysteem ondersteunen).

    Wat ik niet eet: tarwe, geraffineerde suikers, zoetjes, trans of geharde vetten (koekjes, chips), aardappelen, rijst, pasta, champignons, tomaten, aubergine (nachtschade familie), bonen. Wel veel groente, fruit, linzen, erwten, kruiden als chilli en kurkuma, biologisch, soms een glas rode wijn, veel kruidenthee. Ik zondig geregeld met pure chocolade en een of twee koffie verkeerd per dag. Met een beetje honing.

    Letten jullie ook op deze manier op je eten? Wat werkt er bij jullie?

    Groeten,
    Marcella

    Comment


    • #19
     kook boek

     hallo,

     is het kookboek nu na een of twee nog steeds leuk? Ik ben supper benieuwd. Ik de webside doorgeschanned het taal beruikt is inderdaad veel ┤ik ben geweldig` ( de auteur) en nauwelijks info.
     Dat van die nachtschade familie is dus geen aardappel, geen paprika geen tomaten. ( romijnen dieet zie de andere forum discussie) voor de rest zie ik er nog geen lijn in, komt die wel uit het hele boek

     groeten Erik

     Comment


     • #20
      Origineel geplaatst door Petrarca View Post
      Ik heb een nieuwe site ontdekt mbt ontstekingsremmend eten, tip v/e sarc patient in amerika. Algemener en toegankelijker dan dat mij te heftige kookboek waar ik zo dwars van werd dat ik het nooit verder las.

      http://www.inflammationfactor.com voor wie benieuwd is.

      Heb het kookboek gekocht, komt over 4 dagen binnen. Als ik dit wel iets vind, laat ik het weten!

      Groeten,
      Marcella

      Is ook hier te lezen.
      Always look on the bright side of life.
      and "Trouble is a friend" . My weblog tells more about sarco.

      Comment


      • #21
       Ontstekingsremmend eten...

       Ik vermoed dat tarwe de grootste boosdoener was, de rest heb ik wel vaker een tijd niet gegeten, echter tarwe, dat is compleet nieuw. En het went echt, zo eten ;)
       Laatst gewijzigd door Petrarca; 13-01-2011, 23:11.

       Comment


       • #22
        ppff....als ik naar mij eetlust kijk, dan verbaast het me hoe anders het is voor iedereen.
        Sinds vorig jaar toen bij mij het sarco "aanval" is gestart ben ik een patatje oorlog liefhebber geworden. Mij drang voor patat is immens groot geworden en eigenlijk onbegrijpelijk (voor mij). Hoewel ik dit eet verlies ik toch nog steeds gewicht...ook weer raar.
        Ik ben daarnaast ook een zoete kauw. Koekjes en reepjes eet ik, maar toch op een gebalanceerd manier (gevoelsmatig dan, op het moment dat mijn lichaam schreeuwt zoetigheid dan krijgt het ook :blush: ).
        Toch besef ik dat dit niet de manier is en vraag me af of ik goed bezig ben, want ik reageer op mijn lichaam prikkelingen welk mij toe leidt naar vet en suikers.
        What to do now? :sad:
        Nu denk ik, ik heb sarcoidose, maar weet jij dat?

        Comment


        • #23
         Hoi tremorman,

         wat het beste is voor ons, weet eigenlijk niemand. Vraag je het een diŰtiste, dan zal die vertellen dat je heel goed bezig bent met al je zoete en zoute dingen. Van haar zal je er alles aan moeten doen om niet te snel en teveel af te vallen als je al niet te zwaar bent.

         Vraag je het een alternatieve dan zal die zich kapot schrikken. Alles wat je eet, is volgens hen ongezond. Zou je helemaal zuiver, biologisch en ecologisch moeten eten. Met andere woorden alle dingen laten staan, die je nu eet.

         Houd er wel goed rekening mee dat zoete dingen er ook voor kunnen zorgen dat je extra moe wordt.

         Volgens mij is er maar een advies wat aan jou gegeven wordt. Luister naar je lichaam.Die geeft ook op het gebied van eten wel aan, of je goed bezig bent. Kun je echt niet tegen vet en suiker, krijg je het snel zuur of word je misselijk.

         Groetjes, Bernadette

         Comment


         • #24
          tremorman,
          zit je toevallig op de prednison?
          Toen ik nog een hoge dosis had, stond ik zelfs 's nachts op om een ketel macaroni te maken....

          Comment


          • #25
           Ja Bianc ik heb een hoge prednisolon dosis...is dat soms de reden dat ik vrij veel eet ook...ehm

           Overigens ik word niet misselijk van eten, maar soms krijg ik wel een soort zweverige duizelige gevoel na wat te hebben gegeten....maar dat komt ook soms uit het niets bij mij.

           IK HAAT SLAPEN (ik weet een andere topic maar het is echt vervelend om te slapen en wakker te worden terwijl je niet voldoende heb geslapen)...maar ik ga het weer eens proberen.....:cursing:
           Nu denk ik, ik heb sarcoidose, maar weet jij dat?

           Comment


           • #26
            Origineel geplaatst door key4music View Post
            Hoi lotgenoten,

            Inmiddels ben ik erachter dat sarcoidose bij iedereen zich op een andere manier openbaart.een aantal klachten/symptomen komt veel voor. Wat ik echter mis zijn de ervaringen met sarcoidosepatienten en slikklachten en klachten rondom de slokdarm. Die heb ik dus. Alle andere symptomen (nog niet gelukkig)
            Het voelt bij mij alsof mijn slokdarm een rietje is waar je een dikke gehaktbal doorheen slikt. Wat dus moeizaam gaat en waarbij er een gevoel blijft alsof het eten niet goed doorzakt. De hele dag maar door, zelfs bij het slikken van een heel klein snoepje, of slokje water.
            Mijn vraag is dan ook: Heeft iemand ervaring met voeding? Welke voeding maakt je klachten (welke het dan ook zijn) erger. Wat kun je beter wel en niet eten/drinken?Ik woon in Best(bij Eindhoven).
            Is er iemand die ervaring heeft met een arts/specialist of alternatieve arts bij mij uit de regio.
            Mijn longspecialist beweert bij hoog en laag dat slikklachten niks met sarcoidose te maken hebben. En dat sarcoidose vanzelf overgaat.
            Nou als ik zo het forum eens lees en de site bekijk schept dat weining vertrouwen voor de toekomst.Ik ben nog maar 46, heb 2 kids en een man, maar ook een eigen popmuziekschool waar ik heel actief in ben samen met mijn team van 9 docenten. Vermoeidheid speelt me nog geen parten, maar als ik het forum lees ben ik geloof ik de enige die niet moe is. Ook vreemd.
            Wel is het super om met lotgenoten te communiceren.
            Bedankt allemaal en iedereen toi,toi,toi:p

            groetjes Judith
            hallo judith,
            ik herken jou klachten heel duidelijk.
            volgens mij heeft et in zoverre met sarcoidose te maken dat je erg vermoeid bent.
            mischien van de medicijnen als bijwerking?
            wel moet ik eerlijk bekenen dat sInds ik (hartsarcoidose) medicijne voor mijn hart heb,ik ook geen last meer van slik problemen meer heb
            hopelijk dat je er gauw achter komt want het is best vervelend hoor .
            groetjes van mij ineke heijmans
            niemand is gelukig,wees niemand.

            Comment


            • #27
             Beste Lezers,

             Ook is was behoorlijk geveld door deze, zeer vervelende, ziekte. Heb van alles geprobeerd! Uiteindelijk via via, je kent dat wel zo op een verjaardag, ben ik in januari 2011 bij een natuurgeneeskundige terecht gekomen. Haar eerste reactie "ik kan jou NIET genezen" !!! maar ik kan je wel de juiste handvaten geven waardoor je beter kunt worden. Ben slechts 3 x bij haar geweest. Zij gaf mij een dieet waar in ook een heel draadje over heb geschreven: http://www.wijhebbensarcoidose.nl/fo...amorfose-t919/
             Daar kun je ook het dieet downloaden. Echter gaf zij mij ook 3 x daags een capsule met de stof "Quercetine" Dit is een z.g. bioflavono´d en is een sterke antioxidant om vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan.
             Ik heb ongeveer 9 maanden achtereen een dosis van 900 mg per dag (3 x daags 1 capcule van 300 mg) tot mij genomen.
             Quercetine zul je aantreffen in diverse voedingsmiddelen o.a. knoflook, rode uien, appels, groene bladgroenten, broccoli, groene thee, rode wijn, broccoli en spruitjes.

             Ik ben sinds eind november geheel gevrijwaard verklaard van de Sarco´dose!
             Genezen??? De tijd zal het leren.
             Naast het dieet en de Quercetine heb ik het voorjaar en de gehele zomer een shirt met lange mouwen aan gehad, een pet of hoed op mij kop gedragen en een donkere UV bestendige zonnebril gedragen. Zonlicht vermijden kan ook essentieel zijn met Sarco.

             Ik ben er doorheen...... MAAR je moet wel enorm sterk in je schoenen staan om dit vol te houden. Daar komt bij dat nadat je bent gestart je na een tijdje steeds beroerder gaat voelen! Dat hoort er bij.

             De oplossing??? wel voor mij maar dit kan voor een ieder anders uitpakken.

             Groetjes,
             John uit Vinkeveen

             Comment


             • #28
              Origineel geplaatst door Petrarca View Post
              Ik vermoed dat tarwe de grootste boosdoener was, de rest heb ik wel vaker een tijd niet gegeten, echter tarwe, dat is compleet nieuw. En het went echt, zo eten ;)
              Wij hebben op aanraden van een iriscopist, tarwebrood vervangen door speltbrood.
              Volgens haar hoorde dat bij het bloedgroepdieet, maar daarover zijn de meningen verdeeld (zie Skepter)
              Van de warme bakker was het speltbrood niet lekker (meestal zuurdesem).
              Nu bak ik zelf al meer dan 2 jaar biologisch speltbrood, en het recept in die tijd zo aangepast dat het goed te eten is, en zeker warm uit de pan.

              Groeten,
              Jan

              Comment

              Verwerken...
              X